Arkiver

Nyheder

Nordic Innovation House er åbnet i Silicon Valley

Nordic Innovation House, co-working space, inkubator og ressourcecenter for nordiske tech-virksomheder åbnede i september måned. Oversat af Tina Søndergaard

Det nye initiativ bliver finansieret af en alliance af den norske, svenske, finske, islandske og danske regering i samarbejde med Nordic Innovation, en institution som støttes af de nordiske regeringer, som arbejder for at fremme handel og innovation på tværs af grænserne.

Nordic Innovation House skal være vejen ind i USA

Der er en lang tradition for teknologisk udvikling mellem de nordiske lande og Amerika, som har skabt jobs til tusindvis af amerikanere og skandinaver og har styrket båndende mellem de to regioner. Dette kunne eksempelvis ses i succes-virksomhederne Skype og Rovio.

AnneLidgard”De nordiske lande har generelt en høj score på den internationale rangliste for innovation og konkurrencedygtighed,” fortæller Anne Lidgard til Nordic Startup Bits og fortsætter:

”Gennem Nordic Innovation House og dets ”community” er vi i stand til at sænke barriererne og agere affyringsrampe for det næste Skype eller Zendesk, så de kan skabe nye veje ind i Silicon Valleys forretningsverden. Dertil kommer at vi forbinder startups med højt kvalificerede mentorer, et netværk af investorer og finansieringsmuligheder, ligesom vi stiller andre forretningsforbindelser til rådighed.”

Den nordiske region har et levende tech-økosystem, som har affødt ledende teknologiske virksomheder såsom Spotify, Skype, Nokia, Zendesk, MySQL, Unity Technologies, Rovio, Supercell og Mojang.

Skandinaviske virksomheder skal lære at skalere

Nordic Innovation House begyndte som et norsk initiativ fra Innovation Norway. Efter en række succeser besluttede de at udvideHans-Christian-Bjørne tilbuddet til startups fra alle de nordiske lande. Derved styrker de miljøet og netværket for startups af høj kvalitet. Lige nu er Nordic Innovation House hjem for 45 virksomheder, og de håber at øge tallet betydeligt inden udgangen af året.

De nordiske lande scorer generelt høj på den internationale scala for innovation og konkurrencedygtighed, men de står tilbage på skalerbarheden af unge virksomheder.

”To nye forskningsprojekter om iværksætteri indikerer at den nordiske region halter bagud, når det kommer til evnen til at skalere unge virksomheder. Det er her, Nordic Innovation House kan gøre en forskel. Vi ser frem til at finde nye ideer, som kan ”disrupte” brancher og hente nye succesfulde nordiske virksomheder til USA og hjælpe dem med at blomstre,” siger senior innovative advisor hos Nordic Innovation, Hans Christian Bjørne.

Skriv et svar