Arkiver

EventsNyheder

Skal du med DANSKE IDEER til Silicon Valley?

Konkurrencen DANSKE IDEER ruller for andet år i træk. Hovedpræmien er et fuldt sponsorat til Singularity University’s ti uger lange ‘Graduate Studies Program’ i sommeren 2015, men i år er der flere gevinster at hente for konkurrencens deltagere. Af Rikke Nielsen.

Kun én iværksætter kan vinde DANSKE IDEER og dermed opholdet på Singularity University. Men i år udvides konkurrencen og tilbyder desuden fem dages gratis undervisning i at udnytte fremtidsteknologi til hele 60 deltagere, som kan tage denne viden med hjem og sprede den i deres daglige miljø.

Læs også: Syv danske startups deltager i efterårets SCALEit i Silicon Valley

Mere fokus på uddannelse 

Den udvidede konkurrence betyder, at den uddannelsesmæssige del af DANSKE IDEER kommer til at fylde mads_lehbechmeget, og selvom der kun bliver én vinder, er der mange, som vil få stor gavn af forløbet.

Teknologierne omkring os udvikler sig med hastige skridt, og det rummer både udfordringer og potentialer. Med den nye – og udvidede – version af DANSKE IDEER bliver vi i stand til at introducere de nyeste tendenser og teknologier til en stor gruppe af iværksættere,” fortæller adm. direktør Mads Lebech fra Industriens Fond, der har været med til at sætte DANSKE IDEER i søen.

I løbet af de fem dage vil de 60 deltagere blandt andet kunne deltage i workshops om robotter, kunstig intelligens, nanoteknologi, bioteknologi og informationsteknologi.

En unik mulighed for kulturelt og forskningsmæssigt input 

Sidste års vinder af DANSKE IDEER blev Søren Therkelsen, som fremhæver flere fordele ved at deltage i forløbet på Singularity søren therkelsenUniversity.

Når du får mulighed for at tilbringe ti uger samen med 80 mennesker fra 35 forskellige lande, opstår der et helt unikt kulturelt mix, som fører til en masse spændende idéer,” siger Søren Therkelsen.

Udover at møde de andre deltagere fik Søren Therkelsen også en masse ud af at lære fra en række førende eksperter inden for teknologi i løbet af de ti uger, forløbet varede.

Under opholdet fik jeg og de andre deltagere muligheden for at få et indblik i nogle af de mest avancerede teknologier og benytte dem til at løse problemer, der påvirker mange mennesker,” fortæller han.

Læs også: To danske ideer sendes til iværksætteruniversitetet i Silicon Valley

Sidste års vinderidé sættes nu i produktion 

Under sit ophold på Singularity University var Søren Therkelsen med til at udvikle en prototype af et hygiejnebind med indbygget biochip, batteri og en lille radiosender, som kan måle på forskellige sundhedsmæssige faktorer for kvinden, som benytter det. Efterfølgende har Søren bosat sig i Silicon Valley for at udvikle videre på produktet.

Efter programmet tog alle deltagerne hjem igen, men allerede efter en uge tog vi tilbage for at bygge videre på projektet og udvikle produktet,” fortæller Søren Therkelsen.

På spørgsmålet om, hvem der skal tilmelde sig konkurrencen, har Søren Therkelsen et klart svar.

Du skal ansøge om at deltage, hvis du har et nysgerrigt sind og en drøm om at påvirke mange menneskers liv,” afslutter han.

Fristen for tilmeldingen til den anden runde af DANSKE IDEER er den 31. december 2014.

Du kan tilmelde dig her

 

Skriv et svar