Arkiver

E-handelUngt Tech

Flere unge tænder på iværksætteri

Aldrig har ordet ”ung iværksætter” været så populært. Selvom det for mange kan virke, som et stort skridt, så vælger flere og flere unge, at starte egen virksomhed. Vi har talt med Frederik Sorgenfri om hans erfaringer som følge af at være ung dansk iværksætter. Af Camilla Uldahl.

Man kan diskutere, om det er lettere at være ung iværksætter i dag, grundet den rivende udvikling på internettet, med bl.a. sociale medier og e-handel, tendensen er hvert fald tydelig – flere unge vælger at afprøve kræfter indenfor e-commerce, ved at starte webshops, der henvender sig til nichemarkeder.

Frederik Sorgenfri er én af de unge iværksættere, der selv har taget springet, og i dag er founder af blandt andet  www.billigeleggins.dk. Iværksætteri er ikke et ukendt område for den unge Frederik, der allerede i en alder af 16 år startede sin første virksomhed, hvor han anmeldte produkter for forskellige virksomheder og dertil tjente penge på reklamer på hjemmesiden. I dag er Frederik blevet myndig og driver fire virksomheder på fuldtid.

”Grunden til at jeg startede, som iværksætter, var fordi at jeg gerne ville tjene lidt flere penge. Derudover var jeg meget træt af, at skulle arbejde ligesom de andre “normale” mennesker. Jeg ville være min egen chef, og dermed bestemme over tingene. Jeg fungerer bedst når jeg arbejder alene og dermed har ansvar og styr på det hele.” Fortæller Frederik Sorgenfri.

Er unge iværksættere klar til at tage skridtet?
Det som afskrækker de fleste unge fra at tage springet er, alt det administrative der følger med, når man har egen virksomhed. Handelsgymnasiet, som man ville antage, ville hjælpe unge til at tage springet, hjælper ikke ret meget med, at få unge til at komme i gang. Det gælder helt lavpraktiske ting som oprettelse af CVR nummer, momsregnskaber, fakturer m.m.

“Mange unge går faktisk med en drøm om at være iværksætter. De er dog oftest bange for alt det med moms, skat – og ikke mindst det basale regnskab. Derfor er det vigtigt at vi yder den rette rådgivning, så de unge ikke får en dårlig start i deres kommende virksomhed, med en hilsen fra SKAT angående en skyldig restskat. Da jeg hoppede ud i iværksætterlivet for 2 år siden, anede jeg intet om moms eller skat. Hvis de unge ikke undervises i dette, kan man ikke forvente at de tager skridtet og springer ud som iværksætter.” – Frederik Sorgenfri.

”Mine kompetencer er selvlært. Jeg har haft et utrolig godt netværk, som har hjulpet mig med en masse ting. Jeg har taget enkelte kurser, men resten har jeg lært af mig selv. Jeg har lært meget af mine fejl, og har brugt oceaner af tid på at søge på Google. Som de fleste siger, så er Google ens ven. Jeg har i hvert fald brugt det flittigt til at læse og lære om ting.” – Frederik Sorgenfri.

De unge iværksættere er forbilleder for mange andre unge, hvilket jo kun kan ses som en positiv tendens. Udviklingen viser endvidere, at succesfulde unge iværksættere, har en tilbøjelighed til at ansætte unge medarbejdere, som skaber et ungt og dynamisk miljø på arbejdspladsen.

”Jeg føler slet ikke at jeg “går på arbejde” da jeg elsker det jeg laver – og dermed arbejder på de mest mærkeligste tidspunkter af døgnet. Der er så mange fordele at være iværksætter. Men som hovedbetegnelsen ville jeg nok sige “Det at være sin egen chef” – det dækker over det hele.” – Frederik Sorgenfri.

Læs også historien omkring 4 unge iværksættere, der står bag Bedrenætter.dk

Et godt råd med på vejen til unge iværksættere

”Hvis man virkelig brænder for det, så hop ud i det. Det tager MEGET tid og kan ende med at koste alle ens penge – men omvendt, så kan det også blive starten på ens nye liv.” Afslutter Frederik Sorgenfri.

Tendensen er tydelig unge iværksættere har gjort sin entre indenfor e-commerce og vi glæder os til at følge med i de succeshistorier, som det vil medføre. 

Skriv et svar