Arkiver

Nyheder

Nye og etablerede virksomheder skal registreres i Ejerregisteret fra 15. december

Ejer du, eller har du panteret på, 5 % eller mere af en virksomhed, skal du registreres i et online register fra d. 15. december 2014. Det gælder både nye og allerede eksisterende virksomheder. 

D. 15 december åbner ejerregisteret for registreringer af virksomhedsejere, skriver Erhvervsstyrelsen på deres hjemmeside. Fra denne dato har allerede eksisterende virksomheder, – stiftet d. 14 december 2014 eller tidligere, 6 mdr. til at registrere de personer, som ejer 5 % eller mere i virksomheden. Nye virksomheder,der er stiftet efter 15. december 2014, har 14 dage til at registrere ejerforhold i Ejerregisteret.

I første omgang drejer det sig om A/S, P/S og ApS selskaber, herunder IVS, der skal registrere deres ejer i Ejerregisteret i december. Senere hen skal ejeroplysninger om K/S selskaber muligvis også registreres.

Øget åbenhed i virksomheder

D. 15. juni 2015 vil registeret blive åbnet for offentligheden, og formålet med registrering i Ejerregisteret er at skabe gennemsigtighed og åbenhed omkring ejerforholdene i danske virksomheder.

Oprettelsen af registeret sker på baggrund af selskabsloven, som blev vedtaget tilbage i maj 2009, for at leve op til den EU-regulering og anbefalingerne fra FN-organet FAFT, der skal modvirke hvidvaskning af penge. Øget gennemsigtighed af ejerforhold i virksomheder skal yderligere forbedre efterforskningsmulighederne for de offentlige myndigheder.

Ejerregisteret forudsætter vedtagelse i folketinget

Åbningen af Ejerregisteret sker dog kun under forudsætning af, at ændringen af selskabsloven, der lige nu behandles i folketinget.

Du kan læse mere om Ejerregisteret her.

erhvervsstyrelsen_logo

Skriv et svar