Arkiver

Content PartnereIværksætterlivNyheder

10 år i hælene på en iværksætter

Denne artikel er del af vores Content Partner-program i samarbejde med Debitoor. Debitoor er et gratis fakturerings- og regnskabsprogram målrettet freelancere, enkeltmandsvirksomheder og små virksomheder. Debitoor giver mulighed for at oprette professionelle og flotte fakturaer og håndtere bogføring nemt og enkelt.

Det er in at være iværksætter. In og moderne. Men det er bestemt ikke noget nyt fænomen. Iværksætteri har altid eksisteret, men hvad ses som de største tendenser inden for miljøet de sidste 10 år? Er du også nysgerrig? Så læs med her, hvor en erfaren iværksætter giver sit bud på selvsamme spørgsmål. Af Mia Grosen

Iværksætteri kommer i stadig højere grad på skoleskemaet. Både på universiteterne, i gymnasiet og i folkeskolen. At vælge en tilværelse som iværksætter er på mange måder blevet mere acceptabelt – og dermed også nemmere. Eller er det? Vi har talt med Martin Bjergegaard, et ikon på den danske iværksætterscene for at høre hans bud på, hvad der ses som de største tendenser i miljøet gennem de sidste 10 år.

Større samfundsmæssig accept og inddragelse

En af de klare tendenser i det danske iværksættermiljø har i de seneste år været en langt større samfundsmæssig accept af iværksætterne. Det ses blandt andet i de politiske tiltag, der er sket på området, men det ses også ved en langt større interesse for miljøet. Staten vil have flere iværksættere, og det afspejler sig i høj grad ned igennem systemet. Martin Bjergegaard fortæller:Martin - Radio 24_7 billede

”Jeg har for eksempel set en vicedirektør for en offentlig styrelse sidde på papkasser og skitsere idéer med tuscher sammen med iværksættere. Det så du ikke for 10 år siden.”

Generelt ses det, at både politikere og andre beslutningstagere i langt højere grad anerkender iværksætterne.

Det officielle Danmark rækker stadig oftere ud til mig og andre iværksættere for at få input – det er nye toner!” fortæller Martin Bjergegaard.

Digitalisering

En anden stor tendens, som unægtelig har påvirket udviklingen i iværksætteri, er digitaliseringsbølgen. Det er en tendens, der ses inden for næsten alle brancher, hvilket betyder at antallet af digitale iværksættere boomer. Samtidig er det også en tendens, der på mange måder påvirker iværksætterens hverdag:

“Øget brug af IT til støttefunktioner som nyhedsbreve, social media overvågning, internt samarbejde, kundeservice, rekruttering og meget mere har i høj grad automatiseret iværksætternes hverdag. I dag er der et godt og billigt software produkt til næsten alt, hvad en iværksætter har brug for,” forklarer Martin Bjergegaard.

Et område, hvor digitaliseringen især har gjort livet mere overskueligt for iværksætteren, er, når det kommer til regnskab og bogføring:

”Engang var det store legacy systemer som fx Navision, man måtte bøvle med, blot ens virksomhed voksede en smule og blev for stor til at køre regnskabet i Excel. I dag er der mange billige og brugervenlige løsninger – flere af dem med særligt fokus på helt nye virksomheder,” udtaler Martin Bjergegaard.

Et eksempel på et sådan regnskabsprogram er Debitoor, en udspringer af det kendte program, e-conomic. Debitoor er netop udviklet specielt til iværksættere og små virksomheder. Det ses blandt andet ved den simple intuitive opbygning samt i at, programmet er gratis at anvende.

Iværksætteri er blevet for alle

Samlet set er det altså på flere måder blevet nemmere at tage springet ud i en tilværelse som iværksætter. Det mener Martin Bjergegaard i hvert fald:

”Ja, det er det. Ikke mindst fordi man ikke behøver undskylde sit valg om at blive iværksætter så meget mere. Folk begynder at forstå, at det er ærligt arbejde at starte en ny virksomhed op.”

Bliver han spurgt om specifikke tiltag, der har gjort springet nemmere, lægger han, udover digitaliseringen af bogføringen, vægt på simplificeringen af den juridiske struktur bag en selskabsstiftelse:

”Kommer man lige fra studiet kunne det tidligere være svært at fremtrylle 80.000 kr. til at etablere et ApS – i dag kan du starte et Iværksætterselskab med en selskabskapital på en enkelt krone. Det er noget mere overskueligt,” forklarer Martin Bjergegaard.

Vil du lære mere om, hvordan du også kan simplificere din tilværelse som iværksætter ved anvende en simpel løsning til din bogføring, så tag et kig på Debitoors hjemmeside.

1 kommentar

Skriv et svar