Arkiver

Nyheder

Hvad er en explainer-video værd?

Denne artikel er en del af vores content-partner program og er lavet sammen med Elance. Elance er verdens førende Online Arbejdsplatform. På Elance kan du vælge imellem tre millioner freelancere, der kan løse alt fra grafiske opgaver, til kodning af websites, apps og databaser, research, oversættelse, artikelskrivning, social medie marketers, kundeservice support og mange andre kompetencer, som du i din startup har brug for. Medvirkende i disse artikler er Elances brugere med stor erfaring indenfor Online Outsourcing.

I sommer kunne man for første gang se Letsauto’s explainer video, som er produceret via Elance. Explainer videoen giver brugere mulighed for nemt og overskueligt at få et overblik over Letsauto’s hjemmeside. Af Louise Løvendahl JohansenAllan Bo Christiansen

Letsauto er en nystartet virksomhed, der hjælper købere med at skabe gennemsigtighed, når der skal købes ny bil.

“Da vi er en ung virksomhed, var det vigtigt for os at få den bedste explainer-video til det bedst mulige pris. I den forbindelse satte vi opgaven i udbud på Elance og kom hurtigt i kontakt med Filip fra Makedonien. Filip sendte et oplæg på baggrund af en kort script, vi havde udarbejdet og tog herefter hånd om hele processen med alt fra grafik, baggrundsmusik og den engelske speak – det var utrolig nemt!” fortæller Allan Bo Christiansen, CEO og stifter af Letsauto.

Se Letsauto’s explainer video her:

Explainer-videoens betydning i opstartsfasen

En explainer-video er som i ordets betydning, en video der forklarer eksempelvis om et produkt eller en virksomhed. Explainer videoen hos Letsauto giver et hurtigt overblik over, hvilke muligheder deres platform giver.

Da Letsauto er forholdsvis nye i markedet, var en explainer-video en god mulighed for at formidle bekendtskabet af virksomhed.

”Idet forbrugerne ikke tidligere har stiftet bekendtskab med Letsauto.dk, så er det ofte “first-moverens” fornemste opgave at kommunikere budskabet på en klar og forståelig måde,” siger Allan Bo Christensen, og fortsætter:

”Explainer-videoen vil derfor også i fremtiden blive en vigtig del i vores kommunikation mod de mange nye bilkøbere i Danmark. Det ses at de bilkøbere, der har set videoen og den vej igennem stiftet bekendtskab Letsauto.dk, i højere grad udnytter de mange Elance_SteffenHedebrandtmuligheder platformen giver.”

Steffen Hedebrandt, nordisk Country Manager hos Elance-oDesk, fortæller også, hvor populært explainer-video og andre former for videomateriale er.

“Video er en af de ting som både er populært og smart at få lavet på Elance og oDesk. Video redigering, voice-over, grafik og lignende kompetencer som efterspørges i forbindelse med at producere en video er nogle evner, som vi har rigtig mange freelancere, som udbyder”, siger han.

Bruger freelancere til flere opgaver

Letsauto har siden marts 2014 brugt Elance til en bred vifte af opgaver.

”Vi har brugt Elance i til en række opgaver, og konkurrencementaliteten blandt freelancerne gør, at du som kunde får en skarp pris, men i høj grad også en rigtig god service,” forklarer Allan Bo Christensen.

Allan Bo Christensen siger yderligere, at det er nemt at søge blandt de mange freelancere og deres ’portfolio’ på Elance. Og det er især interessant for Letsauto, da de ønsker at arbejde med personer frem for virksomheder.

Men der kan også ligge udfordringer i at vælge mellem de mange freelancere.

”Udfordringen ligger klart i at kunne skille fårene fra bukkene i de mange ansøgninger, man modtager,” siger Allan Bo Christensen.

Sammenhæng mellem pris og kvalitet

Letsauto har også prøvet kræfter med prøve-opgaver, som sikrer, at de vælger den freelancer, der passer bedst til en given opgave.

”Vi har erfaret, at en prøve-opgave eller en test periode er med til at sikre, at freelanceren også lever op til sine forpligtelser. Dertil hænger pris og kvalitet ofte sammen, hvorfor man heller ikke skal forvente det ekstraordinære ting fra en udvikler til 5-10 dollars,” forklarer Allan Bo Christensen.

Der er et stort spænd på priserne på freelancere, og opgaves vigtighed kommer tit an på, hvor meget virksomheden er villig at betale for en opgave.

Nogle freelancere er villige til at udføre en opgave for en meget billig pris, hvor virksomhederne skal være opmærksomme på, at der tit er en sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Ny hjemmeside fremhæver explainer-video

Letsauto’s explainer-video har indtil nu ikke været fremhævet på deres hjemmeside. Med lanceringen af en ny hjemmeside bliver den i langt højere grad en central del af kommunikationen, og de kan dermed drage nytte af, det videoen giver de besøgende.

Letsauto

Skriv et svar