Arkiver

E-handelNyheder

Sportmaster-ejer dribler udenom konkurrenterne og opkøber Unisport.dk

Landets førende webbutik inden for fodboldudstyr, Unisport, får ny ejer. Kapitalfonden Nordic Capital, der i forvejen ejer kæden Sportmaster køber nu også Unisport.dk.

Nordic Capital købte Sportmaster tilbage i 2012. Siden da har kæden med 105 butikker på landsplan igangsat et større strategiskifte, der bl.a. har resulteret i massive investeringer på de digitale platforme. For et år siden relancerede Sportmaster sin webshop, og i september 2014 overtog de netbutikken Fodboldexperten.dk.

Opkøbet af Unisport er derfor endnu et skridt på vejen mod en mere dominerende position inden for e-handel for landets største sportskæde. Sådan lyder det fra Michael Haaning, der ud over at være bestyrelsesformand i Sportmaster er partner i NC Advisory, rådgiver for Nordic Capitals forskellige fonde.

“Ligesom i alle andre detailbrancher kommer handel over nettet til at fylde endnu mere fremover. Det ser vi ikke som en trussel, men som en mulighed, hvis man har det rigtige setup. Vi har fulgt Unisport i en årrække og har været meget imponeret over deres profitable vækst. Så da muligheden bød sig, slog fonden til,” siger Michael Haaning.

Unisport blev grundlagt i København i 1995 og overgik til onlinehandel i 2002. Siden da er Unisport vokset til at blive markedsleder på det skandinaviske marked for online-handel med fodboldvarer, med landspecifikke hjemmesider i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Holland.
Virksomheden beskæftiger i dag mere end 80 medarbejdere på hovedkontoret i København, og det er planen, at det eksisterende ledelsesteam fortsætter med adm. direktør Filip Domagala i spidsen.

Unisport skal fortsat operere under eget navn ved siden af Sportmaster, oplyser Nordic Capital, der ser de to selskaber som et fremragende strategisk match, der tilsammen danner en stærk platform for yderligere ekspansion, både online, med fysiske butikker i Norden og internationalt. Michael Haaning ser intet problem i, at Unisport fortsætter som selvstændigt brand parallelt med Sportmaster.

Kilde: Børsen

1 kommentar

Skriv et svar