Arkiver

FintechNyheder

Danske iværksættere tilslutter sig valuta-revolutionen

Danske ExchangeMyCoins vil være med på bølgen af de digitale penge. Dermed tilslutter de sig blandt andet danske Coinify, der tjener penge ved at tilbyde online betaling med Bitcoins.  Af Niklas Joensen

ExchangeMyCoins.com er en online service, der søger at udfylde det hul, der er mellem de mange forskellige såkaldte kryptovalutaer, altså valutaer som Bitcoins, Namecoins, Litecoins, og de mange kryptovaluta brugere.

Bag ExchangeMyCoins står Kasper Ebsen, CEO og Co-founder, Tino Daines, CTO og Co-founder og Jacob Worsøe, COO og Co-founder. Deres mission er at give brugerne en nem, sikker og anonym måde at foretage udveksling mellem de mest populære kryptovalutaer.

“Selvom så mange hjemmesider tilbyder at veksle og handle forskellige kryptovalutaer, så går de alle på kompromis på forskellige måder. Det, syntes vi, er en skam. Vi vil gerne tilslutte os revolutionen og gentænke den måde, som veksling af kryptovaluta foregår på,” udtaler Jacob Worsøe, COO hos ExchangeMyCoins.com.

Danskere tager del i et vækstende marked

Kryptovaluta er et hot emne med stort vækstpotentiale. Den amerikanske investeringsbank Goldmans Sachs har tidligere vurderet, at Bitcoin har potentialet til at spare det finansielle marked for 200 milliarder USD om året alene i transaktionsgebyrer.

De danske iværksættervirksomheder er da heller ikke fremmede overfor forretningsmodeller baseret på ExchangeMyCoins, Coinifykryptovaluta, og tidligere i 2014 så vi en større millioninvestering fra den danske venturefond SEED Capital i Bitcoin betalingsplatformen Coinify.

Lige nu er bitcoin kun for teknologi-frontløbere, og det er svært at spå om, hvornår bitcoin bliver et mainstream betalingsmiddel. Vi tør dog godt lave det ’bet’ og være de første herhjemme, der investerer i bitcoin-området. Vi mener bitcoin har potentialet til at disrupte de kendte betalingsmidler og løsningerne, da bitcoin giver betydelige fordele for såvel forbrugere og butikker,” udtaler Richard Breiter, Investment Manager hos SEED Capital.

Læs også: Venturefonden SEED Capital satser på Bitcoin

Anonymitet og sikkerhed garanteres for brugerne

Det primære salgsargument bag kryptovaluta, og dets succes hos brugerne, er sikkerhed og anonymitet. ExchangeMyCoins går ikke på kompromis med dette, og brugere af deres service vil ikke blive bedt om at udlevere nogen personfølsomme oplysninger.

Man skal som bruger altså hverken registrere sig eller gennemgå nogle specielle valideringsprocesser. Det er netop det, som ExchangeMyCoins slår på tromme for adskiller dem og gør deres service nyskabende og revolutionerende.

En gang imellem sker der noget stort, og en gang imellem sker der noget revolutionerende. Kryptovaluta er en af disse revolutioner. Kryptovaluta verdenen forandrer den måde, vi tænker om penge på, og aldrig har så meget ændret sig så hurtigt. Men vi er der ikke helt endnu,” siger Jacob Worsøe.

Læs også: Tech-toolbox: Bitcoin Nordic leverer digitale dollars til danskerne

Forsat fokus på brugervenlighed, flere valutaer og features

Fremover vil ExchangeMyCoins fokusere på at nå deres mål om at blive en af de førende og mest brugervenlige kryptovaluta services på nettet. De kommende måneder vil de introducere flere nye features, og de lover samtidig, at deres platform vil komme til at understøtte endnu flere valutaer end de nuværende: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin, Namecoin og Peercoin.

ExchangeMyCoins bevæger sig ind på et hastigt voksende marked, der endnu ikke har fundet en standard eller et leje.

Sådan virker det

Når en bruger går ind på ExchangeMyCoins.com for at veksle en valuta til en anden, skal de igennem en tre-trins proces.

Trin 1: Ved at udfylde en form på ExchangeMyCoins.com vælger brugeren, hvilken valuta man har, og hvilken valuta man ønsker i stedet. Man angiver beløbet, der skal veksles og adressen på den “wallet”, man ønsker at modtage den ønskede valuta i.

Trin 2: ExchangeMyCoins genererer derefter et unikt “wallet alias” til udvekslingen, som brugeren skal overføre det ønskede vekselbeløb til.

Trin 3: Når ExchangeMyCoins modtager valutaen, og transaktionen er blevet bekræftet, overføres det vekslede bitcoinbeløb til den “wallet”, brugeren angav adressen på i begyndelsen.

Som nærmest en ekstra feature kan man også betale med Bitcoins på andre hjemmesider med andre valutaer.

Et træk der måske kan gøre ExchangeMyCoins populær hos de brugere, der er glade for at betale med Bitcoin, og som i stigende grad får mulighed for, at betale med Bitcoin flere og flere steder.

“I Coinify oplever vi at butikker og webshops som fx Hungry.dk, der er kunder hos os, i dag får 5% af alle deres betalinger gennem Bitcoin. Det er klart en stigning fra tidligere, som vi også ser fortsætte opad. Desuden tjener butikkerne mere på de kunder, der betaler med Bitcoin end med kort. Det er en del af en større trend, hvor markedet for digitale valutaer og aktiver står over for en kæmpestor udvikling, hvilket ExchangeMyCoins også har positioneret sig godt til at udnytte,” siger Lasse Birk Olesen, CPO i Coinify.

Læs også: Hungry.dk introducerer Bitcoin hos 800 restauranter i Danmark

Skriv et svar