Arkiver

BusinessDebatE-handelNyheder

E-handel skal på skoleskemaet

Undervisningsministeriet har netop givet HHX- og HTX-eleverne på Learnmark Horsens mulighed for at vælge valgfaget e-handel, som flere elever end der er plads til, har meldt sig til. – Af Sisse Melsen. 

Stigningen i handlen på internettet er ifølge Sune Agger, rektor for HHX og HTX, en af årsagerne til, at Learnmark Horsens har anmodet Undervisningsministeriet om at udbyde valgfaget e-handel på C-niveau skriver østjydsk avis.

“Vi skal som gymnasium være gode til at tilpasse undervisningen til den virkelighed, som eleverne skal kunne agere og gøre karriere i. Derfor er vi glade for at kunne udbyde e-handel som valgfag. Det er også et godt eksempel på, at vi hele tiden omsætter Learnmarks vision. Vi danner og talentudvikler til fremtidens erhvervsliv til konkrete tiltag, der kommer eleverne til gode,” siger Sune Agger.

E-handel er et uundgåeligt emne når det kommer til fremtidens handel, og vi ser i højere grad forskellige uddannelsesinstitutioner sætte e-handel på skoleskemaet Også i Randers bliver e-handel sat på dagsorden, når en ny e-købmand uddannelse starter fra sommeren 2015. Uddannelsen er et led i en større vision om at skabe et e-business center, som bygger på byens styrker indenfor handel, uddannelse, iværksætteri og it-udvikling. Målet er, at få 100 studerende igennem uddannelsen i løbet af de næste tre år.

Samarbejde med virksomheder
Learnmark Horsens er i dialog med forskellige virksomheder, som f.eks udvikler software til e-handel, for at indgå uddannelsespartnerskab med dem.

“Samarbejdet med virksomhederne ligger rigtig fint i tråd med, at vi er et erhvervsgymnasium. Det gør undervisningen mere relevant for eleverne, når de oplever, at det, de lærer, kan bruges til noget,” siger Sune Agger.

Viden om e-handel styrker iværksætteri
Innovation og iværksætteri spiller en central rolle i undervisningen for HHX- og HTX-eleverne. Også her er det nye valgfag en gevinst.

“Viden om e-handel er for de fleste iværksættere nødvendig viden, derfor er vores nye valgfag en enestående mulighed for at få viden og erfaringer om hele processen fra ide, til produktion over markedsføring og salg,” understreger rektoren.

Til at kickstarte udviklingsarbejdet har lærerne i Learnmark Business været til foredrag med trendforsker Louise Byg Kongsholm, der har udgivet bogen Cross channel – fremtidens detailhandel. Hernæst skal udviklingsarbejdet i gang, så de elever, der starter i august 2015, for alvor kan få glæde af undervisningen, som skal sikrer dem en god ballast i deres fremtidige jobs.

1 kommentar

  • Det lyder som et fornuftigt valgfag at introducer for HHX og HTX, frem for så meget andet. Men jeg tvivler på at det vil gøre Randers til e-handelscentrum. Arbejdsstyrken til store e-handelsvirksomheder, kommer i stadig stigende grad kommer fra universiteterne. Hvis der er ikke er tale om kundeservice/lagerarbejde.

    Det skyldes jo ikke mindst at større e-handelsvirksomheder i dag skal have kompetencer indenfor alt fra logistik til programmering.

Skriv et svar