Arkiver

Nyheder

Nordens største crowdsourcing og -funding event kommer til Danmark

Er du interesseret i crowdfunding og crowdsourcing? Så kom med til Nordens største crowd event, når Crowd15 afholdes på Børsen den 26.-27. februar. Af Niklas Joensen

Dansk Crowdsourcing Forening og Dansk Crowdfunding Forening har sammen sat sig for at afholde Nordens største crowd event, Crowd15, for iværksættere og startups. Det foregår i flotte rammer i Børsens lokaler den 26.-27. februar, og du kan stadig nå at købe billetter.

Crowd-startups klarer sig bedre end de andre

Formålet med eventet er at oplyse om de mange fordele ved crowdfunding eller crowdsourcing, hvor man enten samler penge ind til sit startup eller løser komplekse problemer gennem en avanceret form for vidensdeling.

Gennem crowdfunding kan man både teste sin ide på markedet og få kapital til at starte ud med, hvis altså ens ide holder. Gennem crowdsourcing kan man komme frem til radikale innovative løsninger på komplekse problemer, og Crowd15, Flemmingdet kan tilsyneladende godt betale sig.

Startups har behov for at vide mere om, hvordan de kan bruge “crowden”. Analyser fra blandt andet Harvard Business Review viser, at crowd-baserede virksomheder er ekstremt konkurrencedygtige, og udkonkurrerer andre typer virksomheder i indtjening og vækst,” siger Flemming Binderup Gammelgaard, formand for Dansk Crowdsourcing Forening.

Læs også: Ny forening vil fremme crowdsourcing i Danmark

Crowdfunding godt på vej i Danmark

Det går allerede fremad med crowdfundingen i Danmark. Danmark kan for eksempel byde på låneplatformen Lendino, hvor virksomheder kan låne penge af både private og professionelle investorer.Lendino

Sidste år åbnede så den danske filial af Kickstarter, hvor brugerne kan vælge at støtte de projekter, de synes om til gengæld for en præmie, som kan være alt fra et simpelt tak til en første version af et endeligt produkt.

 Danskerne har taget godt imod crowdfunding, og hvis vi giver dem endnu bedre adgang til det, kan det blive den ny andelsbevægelse,” siger Frederik Ploug Søgaard, formand for Dansk Crowdfunding Forening.

Læs også: Crowdfunding platformen Lendino er klar til at låne flere penge ud

Crowdfunding er ideelt for startups og iværksættere 

Som iværksætter kan det ofte være svært at opnå finansiering til sin ide, men dette er blevet markant ændret med Crowd15, Sigurdcrowdfunding.

Crowdfunding rammer lige ned i tidsånden. Nye vækstvirksomheders største udfordring er at skaffe kapital, og samtidig vil forbrugerne i højere grad engagere sig. Banker og de traditionelle investorer siger langt oftere nej i kølvandet på finanskrisen. Men idérigdommen og driften mod at vækste er uanfægtet. Crowdfunding skaber virksomheder og jobs, der ellers ikke ville være blevet skabt,” siger Sigurd Schou Madsen, der er erhvervspolitisk konsulent i Dansk Erhverv.

Læs også: Fremtid og forhåbninger for den nu formelt stiftede Dansk Crowdfunding Forening

Vil gøre op med træt konferenceformat

Til Crowd15 kan du få svar på, hvordan du kan bruge crowdfunding og crowdsourcing. Du kan for eksempel lære, hvordan man bygger en crowdfunding kampagne op, og du vil blive introduceret for startups, der har gjort det før.

Crowd15 søger at bryde med det traditionelle konference format, hvor man sidder ned i mange timer. Eventet kombinerer derfor keynotes med paneldebatter, pitchrunder og et stort Open Inspiration Forum, hvor du kan komme i direkte dialog med keynotes og virksomheder.

Programmet kommer ud i weekenden, og du kan finde det på www.Crowd15.dk og på Crowd15’s facebook.

Skriv et svar