Arkiver

BusinessNyheder

Danskledet startup lukker over 50 millioner og stjæler Reddit direktør

Det London-baserede startup Depop med danske Runar Reistrup som CEO har netop afsløret en investering på over 50 millioner  danske kroner fra den tyske venture fond Holtzbrinck Ventures, der tidligere har investeret i Zalando, og engelske Balderton Capital, der tidligere har investeret i de danske iværksættevirksomheder Vivino og Opbeat. Af Tina Søndergaard og Pia Ella Elmegård

Danske Runar Reistrup er i  dag CEO for Depop, der er baseret i London og tilbyder en livsstils app, som brugere kan sælge varer gennem. Runar var i sin tid en del af kerneteamet i ZYB, det danske startup, der blev opkøbt af Vodafone tilbage i 2008 for 50 millioner dollars.

RunarReistrup_DepopRunar Reistrup fortæller om iværksættervirksomhedens vækst:

“Depop er vokset hurtigere end vi havde turde håbe på, ikke bare i Europa, men også i USA.”

Depop har oplevet en imponerende vækst i 2014, hvor de er gået fra 200.000 app downloads til 1,8 mio. downloads.

Lyt også: Angelwings # 2 – Snak med Tommy Ahlers / Podio

Tidligere Reddit direktør som General Manager fra New York kontor

Amerikanske brugere tilføjer allerede omkring 100,000 varer i Depop appen hver måned, og derfor åbner de nu et kontor i New York.

“Vi har længe gerne ville åbne et kontor i New York, og vi glæder os til at Erik joiner os. Hans ekspertise og erfaring skal hjælpe Depop med at løfte Depop’s videre vækst,” fortæller Runar Reistrup om den nye direktør fra Reddit portalen.

ErikMartin_Reddit_DepopErik Martin er den nye US General Manager af Depop, og kommer fra en tidligere stilling som General Manager af San Francisco baserede Reddit, der med sine 175 million brugere er blevet udnævnt til “internettets forside”. Erik Martin forklarer hans tilslutning ved Depop med en tro på individuel pop-up shops.

“There’s something special about Depop. It’s more than just a fun buying and selling app; it’s a playful and evolving community. What happens when you help everyone create their own pop-up shop and connect with each other? I don’t know, but it’s going to be fun to find out.”

“Med den seneste investeringsrunde kan vi nu efterkomme den voksende efterspørgsel,” fortæller Runar Reistrup om millioninvesteringen fra Balderton Capital, der også har hovedsæde i London.

En social markedsplads

Iværksættervirksomheden har udviklet en app, der gør brugerne i stand til at sælge varer ved at tage et billede af produktet og uploade det til deres profil. Derefter laves en beskrivelse med pris, sted og levering før varen bliver offentligt tilgængelig.

Appen har en række sociale features, der gør brugerne i stand til at følge hinanden, poste kommentarer og dele deres aktivitet på andre sociale medier som Facebook og Twitter.

Læs også: Vivino får 60 millioner i Serie A runde

Det betyder, at man som sælger kan nå bredere ud, med de ting man har til salg gennem Depop.

https://www.youtube.com/watch?v=Y042hfwu_Fw

1 kommentar

Skriv et svar