Arkiver

Nyheder

Egmont investerer millionbeløb i ed-tech startuppet WriteReader

Den populære EdTech-app, Skriv og Læs, der skal lære børn at læse gennem skrivning, vil nu blive bredt ud til den danske grundskole i et nyt samarbejde mellem undervisningsforlaget Alinea og iværksættervirksomheden WriteReader. Af Josefine Maria Hansen

Den populære iPad- og iPhone-app, der skal lære børn i grundskolen at læse gennem skrivning, bliver nu en del af Egmonts undervisningsforlag Alineas udbud af digitale læremidler. Det betyder at Alinea, der er Danmarks største udvikler og udgiver af lærermidler til grundskolen, frem til 1. august i år tilbyder gratis adgang til Skriv og Læs til de skoler, der abonnerer på forlagets indskolingsportal i danskfaget.

Vi er meget glade for, at vi nu også kan tilbyde Skriv og Læs. Appen møder eleverne der, hvor de fagligt er. På den måde passer Skriv og Læs godt til vores øvrige udbud af læremidler, som bygger på de samme grundlæggende tanker og principper,” siger Alineas forlagsdirektør, Cliff Hansen, om samarbejdet med WriteReader.

Fremtidsudsigterne for dansk EdTech 

Skriv og Læs er blot et af mange nye danske startups, der er kommet frem i den seneste tid, som fokuserer på uddannelse og læring. Området er i rivende udvikling og som bestyrelsesmedlem i flere danske edtech startups, Nina Rung Hoch, kommenterer i en tidligere artikel her på Trendsonline, er fremtiden for edtech nu.

Læs også: Edtech-bestyrelsesmedlem: Berlinmuren i højere uddannelse ER faldet

Det synspunkt er direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen, Mette Lundberg, enig i. I IT-Branchen mener man grundlæggende, at fremtiden for EdTech i Danmark ser lys ud, og at der er stort potentiale i markedet.Mette_L

EdTech er med en global omsætning på over 500 mia. kr. og fortsat vækst, et attraktivt marked at komme ind på for danske virksomheder,” siger Mette Lundberg og fortsætter:

Der er efterhånden en udbredt erkendelse af, at digitale værktøjer og læremidler engagerer børnene og giver bedre og mere differentieret undervisning.  Digitale læremidler bruges allerede i dag i ca. 40 pct. af alle undervisningsforløb i folkeskolen,” siger Mette Lundberg og tilføjer, at nu står ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser for tur.

Hun fortæller desuden, at regeringen i sin IKT-vækstplan har foreslået en virksomhedsrettet udviklingspulje på 40 mio. kr. til at styrke udviklingen af innovative digitale læremidler.

Det bidrager også til at gøre Danmark til et interessant land for EdTech-virksomheder, og vi tror da også, at vi vil se en vækst på dette område indenfor de næste år,” siger Mette Lundberg.

Læs også: WriteReader skiller sig ud og udvider sit marked

Investeringen skaber nye spændende muligheder

Janus_Madsen

Med den store million-investering fra Egmont har udvikleren bag Skriv og Læs, folkeskolelærer og iværksætter Janus Madsen, nu mulighed for at sætte turbo på udviklingen af nye digitale læringsmidler og desuden i højere grad vende blikket mod udlandet.

“Vi har de sidste par år idéudviklet på tre nye produkter, som vi nu er i fuld gang med at planlægge udviklingen af. Derudover får vi frigivet tid fra salgsarbejdet i Danmark til i større grad at vende blikket mod nye markeder. Vi har aktuelt fokus på de andre skandinaviske lande, men vil også bruge ressourcer på at skabe nye erfaringer og kontakter på det amerikanske marked, hvor vi også ser store muligheder for vores produkter,” siger Janus Madsen.

Læs også: Danske WriteReader i dialog med Obamas rådgiver