Arkiver

Nyheder

Shopbox vil være verdens bedste app til butiksadministration

Det danske softwarefirma Shopbox kommer til marts på markedet med en løsning, der søger at samle de mest relevante funktioner, som en mindre butik har, i én app. Af Niklas Joensen

Shopbox har efterhånden været en del af det danske startupmiljø i nogle år. Oprindeligt fokuserede de på at levere en infrastruktur til erhvervsdrivende, så de kunne få flere kunder ind i deres butik. Nu lancerer Shopbox en ny app med et bredere koncept, der har været under udvikling og opbygning i omkring halvandet år.

Et kedeligt gå-hjem-møde ændrede det hele

Ifølge stifter og CEO Christian Zigler startede Shopbox i sin tid som et slags butikkernes egen deal-løsning. Meningen var, at butikker skulle kunne lave deres egne deals og genaktivere deres kunder. Christian Zigler tænkte dengang som nu, at det var vigtigt for butikkerne at få en tættere kontakt til kunderne. Bedre service, bedre kunderelationer og bedre kontakt til kunderne for eksempel i form af relevante tilbud.

Shopbox, ChristianMen ifølge Christian Zigler kæmpede Shopbox lidt med at finde den rigtige forretningsmodel. Det ændrede sig dog pludseligt på ganske uventet vis.

For omkring halvandet år siden sad jeg til et lidt kedeligt gå-hjem-møde på et webbureau, som handlede om alle de løsninger, en almindelig lille butik skulle bruge for at blive online-klar. Lige der fik jeg en ide om at lave én samlet løsning til de mange små virksomheder derude, i stedet for at de alle skal have en masse forskellige løsninger til at styre deres forretning,” fortæller Christian Zigler.

Læs også: Shopbox vil revolutionere social buying

Vil gøre et kompliceret problem let

Gå-hjem-mødet resulterede i, at Christian Zigler og hans team straks gik i gang med at undersøge markedet, for at finde ud af hvad der fandtes derude af muligheder. Først screenede to interns markedet. De fandt ingen virksomheder der leverede en samlet løsning.

Derefter gik Shopbox ud og snakkede med en masse virksomheder for at finde ud af, hvad de havde af behov. På baggrund af deres erfaringer gik Shopbox i gang med at kode og designe en ny app, der kan bruges til at styre økonomi, kundeklub, kasseapparat, medarbejder-håndtering, markedsføringsværktøjer og website.

De fleste drømmer om at have én enkel og driftssikker app, der løser alle deres administrative udfordringer. Thats it, fortæller Christian Zigler.

Lyt også: Podcast #65 – Interview med Christian Zigler – Shopbox

Mulighederne er enorme

Ifølge Christian Zigler har deres koncept stort potentiale. Christian Zigler har snakket med venturefonde i England og USA, som også mener, konceptet er unikt.

Konceptet har da også tiltrukket opmærksomhed fra medstifter og CEO i EveryMatrix, Ebbe Groes, der sammen med CEO i Julie Sandlau og tidligere VP marketing for Pandora, Mikkel Berg, i december 2014 investerede millioner i Shopbox på baggrund af deres nye koncept.

Det, der virkelig tænder mig, er, at Shopbox har formået at skabe en enkel løsning for den lille butik. Download en app og så er din butik i gang,” udtaler Ebbe Groes.

Shopbox er glade for at have fået Ebbe Groes og Mikkel Berg som investorer frem for en større venturefond. Hvor Mikkel Berg kommer med erfaring fra detailhandlen, kommer Ebbe Groes med erfaring fra IT og software og har desuden selv erfaring som iværksætter.

I modsætning til venture kapitalfonde har Ebbe [Groes, red.] selv taget turen flere gange og bliver en vigtig bidragsyder til vores team,” forklarer kommerciel direktør i Shopbox Anders Kjørup.

Læs også: Erhvervsledere kan blive de nye business angels

Stille lancering

På nuværende tidspunkt tester Shopbox deres nye løsning på det danske marked, og den 1. marts lanceres den endelige version så på dansk. Den engelske version lanceres 1. april.

Det startede i Danmark, men der er ingen tvivl om, at det er ude i verden, slaget skal slås. Men alt det med verdensherredømme er ikke noget, vi tænker over i hverdagen. Der tænker vi bare på at have det sjovt og udvikle et fantastisk produkt. Alle skal kunne bruge en Shopbox uanset, hvor meget man ved om teknik,” afslutter Christian Zigler.

1 kommentar

Skriv et svar