Arkiver

EventsNyheder

Video: Derfor skal iværksætterne redde verden

Måske husker du, at vi i midten af januar skrev om den anerkendte tænker indenfor teknologi og innovation Vivek Wadhwas besøg i Danmark i forbindelse med SKAGEN fondenes nytårskonference. Nu kan du se videoen fra hans foredrag. Af Tina Søndergaard

Vivek Wadhwa, som i 2013 var at finde på Time Magazine’s liste over de 40 mest indflydelsesrige tænkere inden for teknologi, er overbevist om, at der kan findes en innovativ teknologisk løsning på alle de problemer, der truer verdensbefolkningen i det 21. århundrede. Nu kan du se alle hans argumenter i videoen af hans foredrag fra SKAGEN fondendes nytårskonference i januar i år.

Læs også: Silicon Valley ikon i Danmark: “Iværksætterne skal redde verden”

Innovation er mere effektivt end politiske løsninger

En af hans pointer er, at verdens regeringer og internationale organisationer simpelthen arbejder for langsomt. De kan ikke nå til enighed om at indføre de drastiske ændringer, der i nogen tilfælde skal til for at løse de problemer, der truer verdensbefolkningen i det 21. århundrede, såsom klimaforandringer, fattigdom, sult og krig.

Til gengæld kan innovation og nytænkning løse rigtig mange af disse problemer, mener han, på en langt mindre invasiv måde og langt hurtigere, end politiske løsninger kan.

Vivek Wadhwa mener heller ikke, at innovation kan stoppes med politiske midler. Han nævner Kina, hvor regeringen ihærdigt forsøger at censurere folkets brug af internettet uden synderligt held. Det er fordi, innovation vokser eksponentielt, mens politik kun kan skabes lineært, fortæller han. Derfor vil politik altid halte bagefter innovationen.

Hvis du heller ikke kan få nok af inspirerende foredrag om iværksætteri, teknologi og innovation, så husk at købe billet til startupkonferencen TechBBQ den 20. maj i København.

Du kan se hele Vivek Wadhwas foredrag herunder.

Skriv et svar