Arkiver

Nyheder

Revolutionerende dansk låse-app møder uventet modvind

Mandag den 2. marts har et nyt startup projekt lanceret en ny revolutionerende dørlås. Sesame Smart Lock er en elektronisk lås, der lader dig åbne din dør og dele adgang med din smartphone. Men da crowdfunding-kampagnen blev skudt i gang skete det der ikke må ske. Af Morten Frederiksen

Sesame Smart Lock – designet af arkitektvirksomheden Bjarne Ingels Group med inspiration fra W57 skyskraberen på Manhatten  – er en dørlås, som styres af smartphonen. Fra denne dag er det altså slut med de traditionelle nøgler, som i stedet er blevet erstattet af den lysende touchskærm.

Låsen er det første produkt fra Sesame Labs, der er sat i verden for at udvikle den næste generation af såkaldte “Home Automation” produkter, som lader brugeren fjernstyre processer i hjemmet, som eksempelvis varmeregulering, dørlåse og lignende.

Sesame Labs ønsker at skabe en række produkter, som har fokus på design og funktionalitet, som er mere integreret i det moderne hjem.

Naturlige materialer og enkelt design

Låsen er lavet af materialer som porcelæn, træ og kobber og er med sine 8 cm. diameter mindre end nogen anden på markedet. Ved at skifte to skruer på din eksisterende lås kan man udskifte vrideren og installere Sesame Smart Lock, hvilket gør den nem at installere. Desuden kan den opnå op til et års batterilevetid.

Vigtigst af alt er låsen sikker, da den først og fremmest installeres på indersiden, hvilket gør den usynlig fra dørtrappen. Desuden er al kommunikationen mellem Sesame låsen og forbrugeren krypteret, så ingen kan tilgå låsen. Slutteligt – og meget forventeligt – holder Sesame låsen øje med døren og giver dig – eller dit alarmselskab – besked, hvis nogen forsøger at bryde ind i dit hjem.

Sesame Smart Lock har været tre dage i luften på crowdsurfing platformen Indiegogo og er de næste fire uger tilgængelig for backers i USA og Skandinavien.

Så skete det der ikke må ske

Et par dage inden det store release, som holdet på Sesame Labs så længe har arbejdet frem imod, dukkede der pludseligt et identisk produkt op på den rivaliserende crowdfunding-tjeneste Kickstarter. Ikke nok med at produktet også er en elektronisk dørlås, som kan åbnes med smartphonen, så er produktnavnet også Sesame. De har på få dage – og med hele 56 dage tilbage af kampagnen – allerede skrabet 2,3 mio. kr. sammen på Kickstarter.

“Det er simpelthen for skørt – et vanvittigt sammentræf,” fortæller projektleder hos Sesame Labs Dan Nielsen til Version2 og tilføjer:

“Først tænkte jeg, at det var meget uheldigt. Vi er ved at indgå en dialog med dem for at finde ud af, hvad vi gør herfra. Vi har et varemærke og er i gang med at undersøge, om vi har rettigheder før dem. Vi vil helst have en fredelig løsning.”

Se hele Version 2s interview med Dan Nielsen her

Skriv et svar