Arkiver

E-handelNyheder

Danskerne løber med andenpladsen i e-handel

Danskerne får en en andenplads når det kommer til at handle på nettet. Ifølge Dansk Erhvervs egen analyse slog dansk e-handel rekord i 2014, hvor danskerne handlede for 80 milliarder kroner, kun overgået af Storbritannien. – Af Sisse Melsen

En ny undersøgelse fra EU-Kommissionen viser, at 78 procent af danskerne har prøvet at handle på nettet i 2014 til forskel fra 2011, hvor 70 procent havde handlet online. Det placerer Danmark på en andenplads kun overgået af Storbritannien. Det skriver Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

”Vi har set tocifrede vækstrater i e-handlen de senere år, og det vil sandsynligvis fortsætte en årrække endnu. Danskerne er dog stadig også glade for at handle i de fysiske butikker, og de to handelsformer supplerer hinanden godt, så forbrugerne har mange valgmuligheder, når de skal shoppe,” siger Marie Louise Thorstensen, politisk konsulent i Dansk Erhverv.

E-handel udgør 10 pct. af danskernes privatforbrug
Ifølge Dansk Erhvervs beregninger udgjorde e-handlen i 2014 ca. 10 pct. af danskernes privatforbrug, ekskl. boligudgifter.

Undersøgelsen fra EU viser også, at Danmark er blandt de lande, der handler mest på tværs af grænserne. Således har mere end hver tredje dansker, 36 pct., e-handlet i andre EU-lande i 2014, og det placerer Danmark på en femteplads blandt EU-landene.

”Danmark har generelt et højt omkostningsniveau, og det kan være en stor del af forklaringen på, at så mange danskere e-grænsehandler,” siger Marie Louise Thorstensen.

ehandlet-eu

Danmark har en udfordring med en række udenlandske netbutikker, der ikke afregner dansk moms, selvom de er forpligtet til det. De udenlandske netbutikker kan derfor sælge varerne til lavere priser, end de danske virksomheder kan konkurrere med. Ifølge Dansk Erhvervs beregninger blev omkring en fjerdedel af danskerne samlede køb på nettet lagt i udenlandske netbutikker i 2014, svarende til ca. 20 mia. kr.

Kilde: Dansk Erhverv.

Skriv et svar