Arkiver

Nyheder

Peter Falktoft fik webshop til at crashe

For nyligt lancerede Casperandthebeast.com en ny webshop, som ved samme lejlighed også lancerede Peter Falktofts designer sneakers, Urban Warfare. Desværre klikkede mange købere forgæves da webshoppen gik ned samme dag. Vi har derfor set lidt nærmere på, hvad man som webshop-ejer kan gøre inden uheldet er ude. – Af Sisse Melsen.

Onsdag d. 2 marts blev den meget omtalte jordan inspirerede sko designet af Peter Falktoft sat til salg, og der var yderligere bygget en ny webshop til lejligheden,

“Jeg tænkte, at til sådan en stor lancering, var det godt at have noget, der kørte ordentligt,” fortæller Casper Madsen til euroman.dk.

Det viste sig i stedet, at heller ikke den nye webshop kunne klare stormløbet fra folk, der ville ind og se den nye sko. Hele 1000 mennesker var inde på webshoppen samtidig, og det fik siden til at gå ned i en halv time. Efterfølgende måtte mange af de købelystne kunder væbne sig med tålmodighed, mens andre klikkede forgæves, da siden ikke fungerede optimalt efter de tekniske problemer var “løst”.

Mange e-handlere har stået i samme situation, og resultatet deraf kan blive en dyr omgang i tabte kunder. Vi har spurgt Brian Brandt, online marketing nørd og stifter af Clickstarter.dk hvad man bør overveje inden en potentiel stor kundestrøm op til lancering eller tilbudsperioder.

“Årsagen til at shoppen gik ned, er antallet af samtidige besøgende på hjemmesiden. 1.000 besøgende på en gang er mange og deres server har formentlig ikke været skaleret til at kunne klare det pres det er.” Fortæller Brian Brandt.

Det man som webshop-ejer kunne have forberedt sig på inden lanceringen, er at få skaleret serveren op – f.eks ved at bruge en “cloud server”, kan man skalere ressourcer op i den periode, hvor der er større sandsynlighed for mange besøgende, ligesom de vidste webshoppen ville peake med besøgende på grund af Peter Falktoft.

“De fleste besøgende var måske kun lige inde på forsiden (eller en produktside), for lige at se billeder af skoen. De kunne så have sørget for, at forsiden f.eks var ren html, så den ikke skulle kalde dynamiske funktioner frem. Det ville have mindsket belastningen på serveren.” Fortæller Brian Brandt.

Brian fortæller videre, jo flere funktioner en hjemmeside skal lave, jo hårdere belastet bliver en server.

I dag er Casper Madsens indbakke fyldt med mails fra interesserede købere. Alligevel er der stadig enkelte af de 70 par, som Casper And The Beast har fået produceret efter design fra Falktoft, der ikke er solgt, fortæller han til Euroman.dk

“Man kan stadig nå det. Men jeg håber, at det sidste par sko er solgt i løbet af i dag,” siger Casper Madsen, der fortæller, at der ikke vil blive produceret flere par af skoen, der er blevet døbt Urban Warfare.

Skriv et svar