Arkiver

EventsNyhederUngt Tech

Starteriet lancerer univers for unge iværksættere

Mandag den 2. marts blev Starteriet lanceret på Københavns Rådhus. Det var en eftermiddag, hvor politikere, sponsorer og både nye og erfarne iværksættere alle var enige om, at iværksætteri skal skabe Danmarks fremtid. Af Josefine Maria Hansen

Starteriet går i marts måned forrest for at sætte iværksætteri på skoleskemaet. Det er initiativer som Iværksætterturen og DM i Pitch, som afholdes i samarbejde med bl.a. Erhvervsstyrelsen, og skal få specielt de unge til at interessere sig for iværksætteri, og inspirere dem til at tage springet. Fra den 3. marts besøger Iværksætterturen flere skoler, gymnasier, handelsskoler og ungdomsskoler i hele landet.

Et univers for iværksættere

Starteriet5Den unge, men erfarne iværksætter Casper Blom var dagens konferencier. Han forklarede, at formålet med Starteriet er at skabe et univers, hvor unge iværksættere kan tale med andre unge iværksættere, og derved hjælpe hinanden gennem sparring og erfaringsudveksling.

Casper Blom er ansvarlig for Iværksætterturen, da han, efter at have vundet IVÆKSTprisen for 3 år siden, satte målet at få iværksætteri på skoleskemaet.

Mit eget personlige mål er, at når jeg engang får en søn eller datter, som gerne vil være iværksætter, så skal svaret fra deres skole lyde: så skal du bare gøre sådan her.. For lige nu får de unge ingen rådgivning om iværksætteri. Tværtimod,“ forklarer Casper Blom.

Værktøjerne

Starteriet2Starteriet er en sammensmeltning af flere initiativer for unge iværksættere: Iværksætterturen, Ungiværk, Rising Stars, og DM i Pitch. Desuden er følgende værktøjer blevet offentliggjort: hjemmesiden Starteriet.dk, hvor de unge kan finde den nødvendige rådgivning, samt en allerede eksisterende Facebookgruppe med navnet Ungiværk, som muligvis er den største iværksættergruppe på Facebook med over 11.000 medlemmer.

Casper Blom inviterede også Jakob Engel-Schmidt, Innovationsordfører for Venstre, og Uffe Elbæk, Alternativet, der som bekendt er stor fortaler for iværksætteri i DK, på scenen til en dialog om iværksætteri. 

Starteriet Uffe ElbækEntreprenørskabstanken skal ikke bare ramme hver femte elev, men alle elever. Det vi politikere kan gøre er eksempelvis starte med at mindske behandlingstiden for unge under 18 år, som ønsker at starte virksomhed,” lød det fra Jakob Engel-Schmidt.

Det, jeg håber, er, at der bliver skabt rum for, at man kan starte op. Vi skal have de unge i gang allerede i skoletiden. Det kan for eksempel være, at man tager initiativ til fredagsbaren, – det er også erfaring. De skal få en idé, sætte den i værk, evaluere og gøre det bedre næste gang,” foreslog Uffe Elbæk.

Den respekterede iværksætter Tommy Ahlers, fra bl.a. Podio, var også mødt op for at bakke op om Starteriet. Han viste sin dybe respekt for Casper Blom, og det han har opnået i en meget ung alder.

Fantastiske iværksætterhistorier

Efter de 3 unge iværksættere Heida Nolsøe, Dropbucket, Karim Ben M’Barek, Washa, og Jeppe Midjord, Study Quiz, havde været på scenen, afsluttede den unge iværksætter Fraser Doherty, som var rejst hele vejen fra Storbritannien for at støtte op om projektet med Starteriet.

Fraser Doherty er kendt i Storbritanien for sin virksomhed Super Jam, som laver marmelade baseret på bedstemoderens opskrift. Han fortalte sin fantastiske historie, om hvordan han fra at lave marmelade i sine forældres køkken nu ejer flere virksomheder, og stadig laver velgørende tea-parties for de ældre. Fraser sluttede af med at understrege, at man som ung ikke skulle se begrænsninger.
Starteriet4

Med en eftermiddag fyldt med flotte inspirerende taler er Starteriet nu skudt i gang. Det betyder at Iværksætterturen i marts måned besøger 20.000 elever fordelt på 30 skoler, og har 18 unge iværksættere med sig. DM i Pitch er ligeledes skudt i gang. De unge kan på 60 sek. pitche deres ide, når Iværksætterturen kommer forbi dem. DM i Pitch forløber hele året med bootcamps, semifinaler og finalen finder sted til IVÆKSTprisen 2015.

1 kommentar

Skriv et svar