Arkiver

Nyheder

Northcap Partners investerer 15 mio. i danske Colego

Det danske startup Colego oplever kraftig vækst og får 15 millioner kroner, fra venture selskabet Northcap Partners, der skal bruges til at indtage det europæiske marked. Af Niklas Joensen

Colego er en internetplatform, hvor både private og erhverv kan indhente tilbud på deres opgaver, uanset hvilken type opgave man står med. Administrerende direktør i Colego, Martin Sylvest Lavlund, siger følgende om deres mission:

Colego, Martin“Vi ser det som vores vigtigste opgave at skabe kontakten mellem de to parter, og det er det, vores internetportal kan. Det er nemt og ligetil for begge parter,” siger han og fortæller om grundtanken bag Colegos koncept:

Vi vil gøre det nemt og tilbyde et bedre beslutningsgrundlag. Hos os behøver du kun at gå ét sted hen. Vi samarbejder med professionelle fra over 40 erhverv, og det vil stige kraftigt i løbet af 2015. Det er der ingen andre, der kan, og derfor er vores portal unik.

Investering fra Northcap skal bruges til at indtage europa

Colego startede ud i Greve i 2012. I 2014 havde de 8 ansatte. Nu ligger Colego i Sydhavnen i København og har 65 medarbejdere. En stigning i antal af medarbejdere på cirka 800% på et halvt år. Ifølge Colego er det blandt andet investeringen på 15 millioner kroner fra Northcap Partners, der har givet muligheden for, at Colego har kunne ekspandere hurtigt.

Investeringen skal ifølge Martin Sylvest Lavlund bruges til at forøge teamet og ekspandere til Tyskland og det øvrige europæiske marked på længere sigt. Om indtagelsen af det europæiske marked siger Martin Sylvest Lavlund:

Vi mener, at vores forretningskoncept er bæredygtigt på det europæiske marked også. Vi starter i Tyskland og breder vores koncept ud. Herefter vil vi fortsætte i resten af Europa.

Visionerne førte til investering

Rasmus Bjerngaard, Partner i Northcap, var en af de investorer der var med til at tage beslutningen om at lægge penge i Colego. Han siger om investeringen:Colego, northcap

Colego er et godt eksempel på den type startup, vi i Northcap gerne vil investere i: Et unikt koncept, der har opnået initial markedsaccept og som adresserer et stort og voksende internationalt marked.”

Han fortæller også, at det har været helt afgørende, at selskabet er båret frem af en visionær og eksekveringsorienteret stifter, som Martin Sylvest Lavlund ifølge Rasmus Bjerngaard er.

Læs også: Tech-Toolbox: Hvordan får du den første investering?