Arkiver

Nyheder

Rocket Internet startup NestPick udnævner 6 bedste europæiske startup byer

Det hollandske startup NestPick, som har hjemme hos Rocket Internet, har udgivet en liste, der rangordner de bedste europæiske byer at starte et startup i. København er ikke på listen. Af Niklas Joensen

  1. Berlin
  2. Budapest
  3. London
  4. Barcelona
  5. Amsterdam
  6. Tallinn.

Sådan ser listen over de 6 bedste europæiske byer at starte et startup i ud. Listen er baseret på NestPicks erfaringer i de forskellige byer samt de politiske, kulturelle og økonomiske faktorer, der påvirker de lokale startupmiljøer. København er ikke at finde på listen, og den europæiske konkurrence er hård.

Berlin har med sin 3,5 millioner indbyggere omkring 850 startups og 5.392 business angels, og London har med sine 8,3 millioner indbyggere svimlende 4.112 startups og 7.143 business angels. I den anden ende af listen har Tallinn med sine 400.000 indbyggere 151 startups og 4.674 business angels.

Der mangler data om det danske startupmiljø

Selvom det danske startupmiljø langsomt er ved at vokse sig til en seriøs industri, så er der stadig behov for, at udlandet lægger mærke til Danmark.

Vi har tidligere talt med Anette Nørgaard fra Microsoft Bizspark programmet for digitale iværksættere, og ifølge hende er det en stor udfordring, at der er mangel på data om det danske startupmiljø.

Det skal være interessant for startups og for investorer at satse på Danmark, og det kræver, at vi har nogle data at fremvise. Vi er nødt til at kende vores potentiale, muligheder og svagheder for at kunne vækste – og ingen har datagrundlaget, hvorfor det er aldeles relevant at få kortlagt,” sagde Anette Nørgaard til Trendsonline.

Læs også: Danmark skal på det digitale landkort

Danmark skal på verdenskortet

startupDK

Flere kræfter arbejder for, at de danske startups skal samle sig – ikke mindst græsrodsinitiativet #CPHFTW, der blev initieret december 2013 og Founders House, det ældste co-working space i København med fokus på skalerbare startups. Initiativer som disse showcaser det danske startupmiljø, og #CPHFTW hashtagget larmer i det globale startupmiljø, og gør opmærksom på, at vi har et levende startupmiljø.

Danske DAMVAD og Silicon Valley baserede Startup Compass har igangssat et større dataprojekt med “StartupDK” projektet, der ikke kun skal indsamle data om de danske startups, men skal indsamle data der er sammenligneligt med andre lokale startupmiljøer.

Danske startups har netop nu mulighed for, at styrke undersøgelsens udfald og resultat. Ved at udfylde et spørgeskema, kan vi samle en imponerende mængde af startups rundt omkring hele i Danmark og vise styrken inden for alle industrier som eksempelvis spiludvikling, health, welfare tech og meget mere.

Hvis du ønsker at se, hvordan København klarer sig i forhold til resten af verden, så udfyld spørgeskemaet her – det tager kun 12 minutter!

Læs også: Få dit startup på verdenskortet – Deltag nu!

1 kommentar

Skriv et svar