Arkiver

EventsNyheder

Wise Up Wednesday – bliv klog på deleøkonomi

På onsdag den 18. marts er KPH Projects på Enghavevej 80 i København vært for Wise Up Wednesday – en eventrække med fokus på læring – denne gang om deleøkonomi. Af Tina Søndergaard

Sæt kryds i kalenderen på onsdag den 18. marts mellem 16.00 og 18.00. Her kan du nemlig tage en tur forbi KPH Projects på Vesterbro og lære noget om deleøkonomi og møde tre mennesker, som har hænderne helt nede i deleøkonomien i Danmark.

Læs også: Vækst i deleøkonomien bremses af uklare regler

Byttemarked.nu

Du kan blandt andre møde Rosa Føge, som siden 2012 har arrangeret hundredevis af byttemarkeder i hele Danmark og har været med til at stifte den Nordiske Byttedag, som løber af stablen den 18. april.

Hun vil fortælle om konceptet for byttemarked.nu, hvor folk medbringer ejendele, de ikke længere selv har brug for og så til gengæld får adgang til alle de ting, andre har medbragt og ikke længere har brug for. Rosa Føge vil dele sin erfaring med at håndtere en stor flok frivillige og forklare, hvordan bytteøkonomien er en del af den grønne transformation.

Nabo-skab

Wise Up Wednesday giver dig også mulighed for at møde stifterne bag initiativet Nabo-skab, som leverer et skab til ejerforeninger og lignende, som kan rumme værktøj, lappegrej og mange andre ting, som er til fri afbenyttelse for beboerne. Samtid følger der en kommunikationsplatform med, som gør det nemt for beboerne at tale sammen om at dele tingene.

Stifterne vil blandt andet tale om, hvordan det gavner hele samfundet, hvis vi som individer skruer ned for forbruget, og om hvordan det påvirker lokalområdet at være fælles om tingene.

MinBilDinBil

Du får også mulighed for at møde MinBilDinBil, som var Danmarks første privat til privat- biludlejning. De vil tale om, om det egentlig gør en forskel på CO2-kontoen, hvis vi tager naboens bil til Ikea i stedet for at have vores egen bil stående til formålet -og tør vi stole nok på naboen til at låne ham/hende vores bil?

Læs også: MinBilDinBil udvikler markedet for privat biludlejning

Wise Up Wednesday er åbent for alle interesserede. Du kan læse mere om eventet her.

 

Skriv et svar