Arkiver

Kategorier

Nyheder

Spansksproget startup i Danmark – derfor bliver de her

For omkring et år siden lokkede en samarbejdspartner den spanske sammenligningsplatform ValorTop til Danmark. Selvom virksomheden retter sig mod et spansktalende marked, og stifterne kommer fra Holland, Spanien og Japan, så danner teamet nu et dansk startup. Af Tina Søndergaard

ValorTop er en sammenligningsplatform rettet mod de 322 millioner spansktalende mennesker verden over. De har specialiseret sig i at hjælpe brugerne med at finde og købe teknologiske produkter. Det gør de ved at tilbyde de fem bedste produkter i forskellige kategorier.

Startuppets hovedkompetence er at rangere deres indhold højt på Google, for at generere trafik. Eksempelvis vil en Googlesøgning på “mejor antivirus 2015” (Bedste antivirus 2015) give ValorTops vurdering som første forslag. Trykker man på linket til ValorTop, finder man deres top fem liste over antivirus-programmer og et link til at købe produktet.

Læs også: Danmark skal på det digitale landkort

Samarbejdspartner førte teamet til Danmark

Stifterne bag ValorTop blev lokket til Danmark for omkring et år siden af deres tidligere forretningspartner, som er dansk. De opdagede hurtigt at København har et spændende startupmiljø, og derfor valgte de at blive boende her.

“Vi elsker, hvor åbne danskerne er overfor udenlandske iværksættere. Kombineret med den Emma Reynolds Valortophjælpsomhed, som danskerne er velsignede med, er det ikke svært at blive integreret i lokalsamfundet. Det, at det er så let at tale med folk, er helt uvurderligt for et startup. Netværks-mulighederne her er virkelig fantastiske,” fortæller Emma Reynolds, som er medstifter af ValorTop og har rødder i Japan.

For øjeblikket opererer startuppet fra København gennem acceleratorprogrammet GoGrow, der ledes af Copenhagen School of Entrepreneurship. Her nyder de især godt af det flade sociale hierarki – som teamet fremhæver som en særlig dansk tilgang til iværksætteri – som gør dem i stand til at række ud til erfarne mentorer uden restriktioner og med gensidig respekt.

Læs også: Rocket Internet startup NestPick udnævner 6 bedste startup byer i Europa

Derfor bliver de hængende

Emma Reynolds, som er medstifter af ValorTop, fremhæver flere ting som har fået startuppet til at blive i Danmark. En af de afgørende faktorer for ValorTop-teamet er, at selvom København er en relativt dyr by at bo i, så kan det lade sig gøre at tjene til dagen og vejen med et deltidsjob på 20 timer om ugen.

Det giver masser af frihed til at arbejde på sin iværksætteride ved siden af. Det er vigtigt for ValorTop-teamet, at det i Danmark faktisk kan lade sig gøre for iværksættere, som endnu ikke kan leve af deres virksomhed, at spise fornuftigt og betale regningerne til tiden.

Emma Reynolds understreger også betydningen af de offentlige støtteprojekter der hjælper startups i gang her i landet, som alle står gratis til rådighed for iværksættere. ValorTop har blandt andet brugt de mulighed som Startvækst tilbyder i form af gratis ekspertrådgivning om alt fra momsregler til marketing kontrakter.

“Man vælger bare det ekspertise-område man har brug for, indtaster sit spørgsmål og så er der en registreret ekspert som svarer inden for 24 timer – og det er gratis!” siger en begejstret Emma Reynolds.

I det hele taget har teamet taget den danske metode til sig og er begejstrede for de muligheder det giver dem som virksomhed. Emma Reynolds uddyber:

“Selvom det Københavnske startup-økosystem måske ikke er lige så internationalt anerkendt som Silicon Valley, London eller Berlin, så er jeg ikke i tvivl om at København snart vil kunne måle sig med dem. Der er så mange faktorer som er med til at bygge et stærkt startup-økosystem, og jeg fornemmer at dette bare er begyndelsen.”

ValorTops vision er at blive den bedste og største beslutningstagnings-platform for forbrugerteknologi på spansk og portugisisk.

Læs også: Få dit startup på verdenskortet – deltag nu

Du kan hjælpe med at sætte det danske startupmiljø på landkortet ved at svare på dette spørgeskema. Det tager kun 12 minutter.