Arkiver

EventsNyheder

Har du en Stadil eller Spies i maven?

Hvis du overvejer at starte egen virksomhed eller allerede er godt i gang, så kan du få hjælp til at booste dine idéer i en gratis to-dages iværksætter-workshop. Næste workshop er fredag den 20. og lørdag den 21. marts, når Creative Business Booster besøger Odense. Af Sisse Melsen

I Danmark ønsker vi at opretholde en omfattende velfærdsstat i større eller mindre grad, som kræver, vi hele tiden skal have fokus på udvikling. Der skal skabes nye arbejdspladser, der skal flere i arbejde og ikke mindst flere kroner i statskassen, men hvor skal udviklingen komme fra?

Gode ideer er nøglen til udvikling

Spørger man super-iværksætter-talentet Lasse Chor, skal den især komme fra danskere med gode idéer:

“Kreative iværksættere skaber vækst. Deres virksomheder genererer stor økonomi, så når kreative iværksættere opfinder design- og modeprodukter, apps, spil, velfærdsteknologiske løsninger og andet, så opstår en milliard-industri, som beskæftiger mange danskere og skaber vækst. Derfor skal vi hjælpe danskere med gode idéer, danskere som går rundt med en Christian Stadil eller Simon Spies i maven,” proklamerer Lasse Chor.

Derfor arrangerer den landsdækkende iværksætter-konkurrence Creative Business Cup i samarbejde med Lasse Chor, en række gratis iværksætter-workshops, der skal hjælpe danskerne på vej med deres idéer.

Creative Business Booster er til for at understøtte det kreative vækstlag i hele Danmark og er for dig, der har dit afsæt i de kreative erhverv. Forretningsudvikling og værdiskabelse blandt virksomheder i de kreative erhverv er fokus for arrangementerne og skal bane vejen for en bedre og skarpere forretningsforståelse.

Fyn har stort uudnyttet iværksætter-talent

Arrangementerne skal rundt i hele landet og fredag den 20. og lørdag den 21. kommer turen til Odense, som ifølge Lasse Chor har et kæmpe iværksætter-potentiale.lasse

“Der findes en enorm iværksættertrang i Odense og på Fyn generelt, og her er rigtig gode betingelser for iværksættere i forhold til muligheder for sparring, afklaringsforløb og arrangementer. Disse miljøer er altafgørende for at fastholde og tiltrække iværksættere og potentielle iværksættere på Fyn. Jeg håber, at Creative Business Booster Odense kan hjælpe til med at styrke idéer, netværk og motivation, og måske skubbe nogen ud over rampen,” forklarer Lasse Chor.

Deltager du i disse iværksætter-boosters, kan du og din ide gå videre til Danmarksmeterskaberne for kreative iværksættere i juni og videre til verdensmesterskabet i november, hvor der dystes om pengepræmier på flere hundrede tusinde kroner, adgang til investorer, netværk, rådgivning med mere. Lasse Chor mener, at der er behov for fokus på de danske iværksættere.

“Danmark ligger på en sølle 10. plads blandt OECD-landene, når det gælder optimale rammebetingelser for iværksættere. Kun 52% af de danske iværksættere eksisterer stadig efter to år. Med Creative Business Booster vil vi gerne sætte fokus på at stimulere danskernes iværksætterlyst og desuden hjælpe dem, der er igang så småt,” fortæller Lasse Chor, som samtidig understreger, at arrangementet har et bredt fokus.

Alle er velkomne – både dig der ønsker sparring omkring idéer og dig, der allerede er godt gang med forretningen. Workshoppen er struktureret således, at alle vil få noget brugbart med hjem.

Du kan tilmelde dig kvit og frit til Creative Business Booster. Se nedenfor hvornår Booster programmet kommer til din by.

• Aarhus den 13. og 14. marts, Filmbyen
• Odense den 20. og 21. marts, Coworking Odense
• Vejle den 10. og 11. april, Spinderihallerne
• Horsens den 16 apil, Horsens Statsfængsel
• Roskilde den 17. og 18. april, Musicon
• København den. 24. og 25. april, Founders House 
• Aalborg den. 8. og 9. maj, Aalborg Universitet

Skriv et svar