Arkiver

E-handelNyheder

Dankortet kobles på MobilePay Online

Fra i dag, tirsdag, forstærkes MobilePay til e-handel yderligere, fordi det også bliver muligt at anvende danskernes favoritkort, Dankortet, når de shopper online. Sisse Melsen.

Når du shopper på nettet, er det ofte fordi, det skal være så let som muligt. Og nu bliver det endnu lettere. Danske Banks mobile betalingsløsning, MobilePay, forstærkes nemlig med muligheden for også at bruge Dankortet til onlinehandel.

Mobil e-handel i Danmark har fået en flyvende start. For blot syv uger siden åbnede Danske Bank op for alle danske webshops kunne udbyde varer til betaling via MobilePay fra både mobil, tablet og desktop. Allerede nu har ca. 300 webshops koblet sig på løsningen, der håndteres af alle landets førende udbydere af online betalingsløsninger.

Rent praktisk skal kunderne bare indtaste deres mobilnummer og godkende transaktionen i MobilePay-appen på deres smartphone. Dermed slipper de for at finde Dankortet frem og indtaste flere forskellige numre, hver gang de klikker på »køb« i en webbutik.

»Vi er positive over for den udvikling, vi ser på betalingsmarkedet, og løsningen betyder mere convenience og nye muligheder. Det er rigtig godt, at Dankortet nu bliver koblet på løsningen, da det jo er danskernes foretrukne betalingskort,« siger Sofie Findling, erhvervspolitisk konsulent i Dansk Erhverv.

Mobilepay Online slutter testperiode
Ifølge Danske Bank er den samlede volumen af MobilePay Online betalingerne stadig begrænsede, da man er begyndt på nul efter en test­periode. I marts når omsætningen op på knap to millioner kr. fordelt på ca. 3.000 transaktioner, og Danske Bank tror på hastig vækst gennem 2015.

Virksomheden og webshoppen behøver nødvendigvis ikke at være eksisterende kunde i Danske Bank for at kunne tilbyde MobilePay, det er dog en forudsætning, at virksomheden har en aftale med en kortindløser.

Kilde: Finans.

Skriv et svar