Arkiver

Nyheder

Kvittede det faste job for iværksætterlivet

Scion DTU Mentor ordning Trendsonline

Hvad er det, der får et menneske med et fast job og en god løn til at slippe de trygge rammer og kaste sig ud i iværksættereventyret? Ulrik Branner, partner i startuppet GenieBelt, gjorde netop dette sidste sommer og har aldrig set sig tilbage. Af Tina Søndergaard

Ulrik Branner er kommerciel chef i startuppet GenieBelt, der er en samarbejdsplatform tilpasset byggebranchen. I juni sidste år forlod han sit trygge job som kommerciel direktør for Zen Systems med en god løn og fleksible rammer for at begynde livet som iværksætter i et startup.

Vejen til iværksætteriet

Ulrik Branner har en fortid som blandt andet forretningsudviklingschef i telebranchen og bankverdenen. I 2001 stiftede han sin egen virksomhed TeleTraders, der agerede mellemled mellem store televirksomheder i USA og kunder i Mellemøsten og Afrika. Fra 2006 havde han en stilling i Saxo Bank som chef for porteføljekontoret.

I sommeren 2014 sad Ulrik Branner og hans bedste ven siden folkeskolen, Nikolaj Berntsen, i solskinnet og talte om det startup Nikolaj Berntsen lige var trådt ind i som teknisk direktør og medstifter. Startuppet hed GenieBelt, og Nikolaj Berntsen mente, at det havde potentiale til at ændre den måde, byggebranchen arbejder på, men de havde svært ved at finde en god sælger, som kunne hjælpe startuppet videre.Ulrik Branner GenieBelt

“GenieBelt ledte efter en person, som kunne sælge, og Nikolaj bad om sparring. I løbet af vores snak kom vi frem til, at det i virkeligheden var en kommercielt ansvarlig, der var brug for, og derfra var springet ikke stort til, at han bragte mig på banen,” fortæller Ulrik Branner.

Ulrik Branner afslog dog forslaget. Han havde jo allerede et godt job, som han var glad for. Men frøet var plantet, og han gik med til at møde startuppets bestyrelsesformand.

Allerede næste dag blev Ulrik Branner så introduceret for startuppets investor og bestyrelsesformand Klaus Nyengaard. En times åben snak senere var grundlaget for Ulrik Branners karriereskift lagt.

 Opbakning fra hjemmefronten

Ulrik Branner havde fået noget at tænke over. Skulle han virkelig forlade sit trygge, velbetalte job med fleksible rammer for et job i et startup, med en usikker fremtid, en lavere løn og en uanet arbejdsbyrde – men også med chancen for at arbejde sammen med venner og blive udfordret professionelt?

“Min hustru havde den instinktive fornemmelse – endda før mig – at det var det rigtige valg. Hun gav sin fulde opbakning. Hun læste hurtigt min energi, nysgerrighed og mit ønske om at tage udfordringen op,” fortæller Ulrik Branner.

Det var ikke bare Ulrik Branners hustru, som bakkede ham op i at springe ud i eventyret. Hans chef hos Zen Systems, Sven Møller, viste også fuld respekt og forståelse for lysten til at være med til at starte noget op. I det hele taget blev Ulrik Branner mødt med en positiv attitude fra sin omgangskreds, som var med til at skubbe ham i retningen af et brat karriereskift.

Beslutningen

Den endelige beslutning var dog Ulrik Branners egen. Han fortæller, at det var teamet, som var og er den altoverskyggende faktor, der overhovedet fik ham til at overveje at tage så radikalt et karriereskifte.

“Der skal være en sammensætning af erfaring, man kan lære fra. Der skal være mennesker, man har lyst til at blive venner med og personligheder, som man kan arbejde med. Også under pres og i stunder med fundamentale uenigheder, hvor man alligevel skal kunne tage en beslutning og trække i den samme retning,” forklarer Ulrik Branner.

Og disse faktorer var altså til stede i GenieBelt, så Ulrik Branner tog imod udfordringen og blev partner og kommerciel direktør i startuppet.

I februar modtog GenieBelt deres anden store investering på 5,2 millioner kroner, som blandt andet skal bruges til at intensivere salg- og marketingsaktiviteterne.

1 kommentar

Skriv et svar