Arkiver

Nyheder

Internettet kan bryde sammen

“Internettet kan bryde sammen. Vi har brug for en Plan B”, advarer internetpioneren Danny Hillis. Brug 12,31 minutter af din tid på denne ikoniske Ted Talk og bliv inspireret af internetpioneren Danny Hillis. Af Josefine Maria Hansen 

I 2013 gav Danny Hillis dette ikoniske TED TALK, som siden er blevet refereret til tusindvis af gange. Hvis du endnu ikke har fået det set, så var det måske nu, du skulle tage de 12 minutter ud af din kalender for at kunne sige “den reference forstår jeg”, næste gang nogen siger “parallelle computere” til dig.

Internettet binder flere milliarder af mennesker og maskiner sammen. Det er det moderne livs rygrad. Men ifølge tech-pioneren Danny Hillis var internettet aldrig designet til at vokse dig så stort, og han frygter, at et stort cyber-angreb eller en pludseligt funktionsfejl vil kunne få det hele til at bryde sammen – og tage verdens-civilisationen med sig i faldet. For at afværge en digital mørkealder, kommer han her med et opråb om at udvikle en Plan B: et parallelt system at falde tilbage på hvis – eller når – internettet bryder sammen.

Derfor skal du lytte til Danny Hillis

Danny Hillis er opfinder, forsker, forfatter, ingeniør og entreprenør sideløbende med, at han færdiggjorde sin doktorafhandling på MIT, pionerede han med konceptet om parallelle computere, der nu udgør grundlaget for de fleste supercomputere så vel som RAID-systemer.

Han har over 100 amerikanske patenter, spændende fra parallelle computere, “disk arrays”, metoder til at forhindre forfalskning og forskellige elektroniske og mekaniske anordninger. Han er også designeren bag det mekaniske 10.000-års ur også kaldet “Clock of the Long Now” og så har han givet en nærmest profetisk Ted Talk tilbage i 2013.

Se den her:

Skriv et svar