Arkiver

NyhederRekruttering

Fast Track-ordning for udenlandsk arbejdskraft udelukker små startups

Den 1. april indføres en ny ordning, som skal gøre det muligt at rekruttere kvalificeret udenlandsk arbejdskraft uden at skulle vente på Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings sagsbehandling. Desværre kan ordningen ikke benyttes af virksomheder med under 20 ansatte.

Det har fået medstifter af det danske startup Queue-it, Camilla Ley Valentin, til at skrive et blog-indlæg, som Trendsonline har fået lov til at reposte:

Fint med ny fast track ordning for arbejdstilladelser, men jeg undrer og ærgrer mig over at mindre virksomheder udelukkes, da der skal være mindst 20 fuldtidsansatte for at opnå certifikat!?CamillaLeyValentin

Hvis vi ønsker vækst fra fx. nystartede IT-virksomheder, skal virksomheden tænkes globalt fra dag 1, og så skal man kunne opbygge et multinational team. Det gør man ikke ved at vente til den dag, man har ansat 20 fuldtidsmedarbejdere. Hvorfor skal små virksomheder på forhånd hægtes af og stilles ringere, hvis de i øvrigt opfylder kravene til at opnå fast track certifikat?

Jeg er sikker på, at der er tænkt over dette, da ordningen kom på plads, men det er lidt svært at gennemskue logikken udefra.

Sådan skriver Camilla Ley Valentin i sit blogindlæg på Linkedin den 27. marts.

Har du lyst til at deltage i debatten og få opklaret hvorfor det kun er større virksomheder der kan få del i de nye fordele, så klik forbi Linkedin her.

Vil du vide mere om Fast Track-ordningen, kan du læse mere her.

Skriv et svar