Arkiver

Nyheder

Iværksætterstøtte flyttes til finanssektoren

Det er velkendt, at de fleste iværksættervirksomheder lukker ned igen. Mens de fleste i miljøet hylder et fejlslagent initiativ som et bravt forsøg og et led i en større vækstudvikling, synes offentlige beslutningstagere ikke at dele denne vision. Derfor flyttes størstedelen af den eksisterende iværksætterstøtte nu til andre sektorer. Af Ran Slirpa

Der eksisterer i øjeblikket flere forskellige muligheder for offentlig støtte til iværksættere. Institutioner som Vækstfonden tilbyder for eksempel Vækstlån, mens forskellige lokale støtteordninger tilbyder forskellige slags rådgivning.

Læs også: Vækstfonden låner millioner til betalingsløsningen MEE

Kan ikke se et håndgribeligt afkast

Der sættes hvert år mangle millioner af for at støtte danske iværksættere. Men ofte er det svært at se præcis hvilket afkast, det giver. Også iværksættere har kritiseret måden hvorpå støtten ofte forvaltes. Vi har før skrevet om iværksættere, der kritiserer tendensen til at bruge for mange støttepenge på offentligt ansatte konsulenter, og for få på selve iværksætterne.

Vi ser også flere og flere private initiativer med formålet at støtte op omkring danske iværksættere. Det er svært at sige, om det er, fordi den offentlige støtte er for lav eller for ineffektiv. Uanset hvad grunden er, så blomstrer private initiativer som #CPHFTW og WeLoveStartups, der også tildeler støtte til iværksætteri.

Den voksende tendens med privat støtte til danske iværksættere betyder også, at det offentlige øjner en mulighed for at trække sig ud. Derfor snakkes der om at skære i offentlig iværksætterstøtte med op til 80% fra næste år.

Læs også: WeLoveStartups afslører de 3 sidste finalister

Støttepengene skal bruges på finanssektoren

Det er endnu ikke besluttet, præcis hvad de sparede penge skal bruges til, men indtil videre ser det ud til at de kommer den danske finanssektor til gode. Her peges der på finanskrisen, der startede i 2008, og som er ved at aftage helt nu.

Det åbner op for en enestående mulighed for at give et strategisk tilskud, der skal accelerere den danske finanssektor, så den opnår en unik konkurrencemæssig position i forhold til vores nabolandes. Derfor kan vi forvente, at størstedelen af pengene, der trækkes fra de danske iværksættere, istedet fordeles imellem landets største banker.

Kommer dette til at påvirke dig og din virksomhed? Har du oplevet succes på baggrund af offentlige støttemidler, eller kan du ikke se det håndgribelige afkast? Lad os høre i kommentarfeltet nedenfor.

Læs også: Hvad kommer ud af iværksætterstøtten?

Skriv et svar