Arkiver

FintechNyheder

Nu kan du bruge MobilePay online med Dankortet

Den 24. marts åbnede Danske Banks mobile betalingsløsning MobilePay op for at servicen nu kan bruges i kombination med Dankortet ved handel på internettet. Af Sisse Melsen

Når du shopper på nettet, er det ofte fordi, det skal være så let som muligt, og nu gør MobilePay det endnu lettere. Danske Banks mobile betalingsløsning forstærkes nemlig med muligheden for også at bruge Dankortet til onlinehandel.

Mobil e-handel i Danmark har fået en flyvende start. For blot syv uger siden åbnede Danske Bank op for, at alle danske webshops kunne udbyde varer til betaling via MobilePay fra både mobil, tablet og desktop. Allerede nu har ca. 300 webshops koblet sig på løsningen, der håndteres af alle landets førende udbydere af online betalingsløsninger.

Rent praktisk skal kunderne bare indtaste deres mobilnummer og godkende transaktionen i MobilePay-appen på Sofie Findlingderes smartphone. Dermed slipper de for at finde Dankortet frem og indtaste flere forskellige numre, hver gang de klikker på “køb” i en web-butik.

“Vi er positive over for den udvikling, vi ser på betalingsmarkedet, og løsningen betyder mere convenience og nye muligheder. Det er rigtig godt, at Dankortet nu bliver koblet på løsningen, da det jo er danskernes foretrukne betalingskort,” siger Sofie Findling, erhvervspolitisk konsulent i Dansk Erhverv i en kommentar til Business.dk.

Læs også: Vækstfonden låner millioner til betalingsløsningen MEE

Mobilepay Online slutter testperiode
Ifølge Danske Bank er den samlede volumen af MobilePay Online betalingerne stadig begrænsede, da man er begyndt på nul efter en test­periode. Ifølge prognoser når omsætningen i marts op på knap to mio. kr. fordelt på omkring 3.000 transaktioner, og Danske Bank tror på hastig vækst gennem 2015.

Virksomheden og webshoppen behøver ikke nødvendigvis at være eksisterende kunde i Danske Bank for at kunne tilbyde MobilePay, det er dog en forudsætning, at virksomheden har en aftale med en kortindløser.

Kilde: Business.dk

Læs også: Zerved og Paii udfordrer pengepungens eksistens

Skriv et svar