Arkiver

HardwareNyheder

DTC-vinderne vil skabe brugerdreven innovation

Som vinder af Danish Tech Challenge 2014 modtog Nordic Power Converters Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kr. Præmien skal bruges til at skabe et produkt med stort kommercielt potentiale. Af Christina Klavsen

Nordic Power Converters (NPC) har udviklet en strømforsyning til moderne LED-lys, der mindsker størrelsen og materialeforbruget med op mod 80 procent og forlænger lysets levetid 2-5 gange. Det løser et væsentligt problem, idet strømforsyningen er den typiske begrænsning for levetiden af LED-produkter.

Se DR2 Deadlines indslag om NPC her.

I en pressemeddelelse fra den 29. januar fortæller Danish Tech Challenge-juryen at produktets internationale potentiale var en af grundende til at Nordic Power Converters vandt:

”Der er tale om en god gedigen ingeniøropfindelse, som har et stort og globalt potentiale. Nordic Power Converters har stærke kompetencer både inden for teknologien, men også på den kommercielle side. Virksomheden har udviklet en teknologi, der tilbyder kunderne en klar og reel værdi. Samlet set har Nordic Power Converters et realistisk potentiale til inden for få år at blive en god og sund dansk industrivirksomhed.”

Skal skabe noget, nogen vil købe

Netop det kommercielle aspekt, som juryen påpeger, er vigtigt at have fokus på lige fra start. Man skal ofte tale med sine kunder og justere i henhold hertil, lyder det fra medstifter af NPC, Regnar Paaske – især når det handler om at udvikle et kommercielt bæredygtigt produkt.39047ac

“Noget af det vigtigste for et startup, i særdeleshed et tech eller hardware startup, er at have fokus på at skabe noget, der rent faktisk er nogen, der vil købe. Det skal ikke bare handle om forskning for forskningens skyld,” siger han.

I forbindelse med det er det vigtigt at have nogen på holdet, der forstår vigtigheden af det kommercielle aspekt. Regnar Paaske roser i den forbindelse opfinder og medstifter af NPC Mickey Madsen:

“Mickey Madsen udviklede teknologien i forbindelse med sin afhandling og efterfølgende ph.d. på DTU og har siden formået at skabe et stærkt team. Mickey Madsen er én af de ingeniører, der har indset, at der er noget, han er rigtig god til, og noget andre kan tilføre væsentlig værdi til,” forklarer Regnar Paaske.

Pengene skal gå til at bygge det rette team

Netop denne indsigt, mener Regnar Paaske, er helt afgørende for iværksættere generelt. Han mener, at Mickey Madsen har været dygtig til at skaffe det bedste hold, så opfindelsen rent faktisk kunne blive en realitet.

“Lige nu er vi fem personer på teamet, og det er et meget “DTU-tungt” team. Derfor leder vi også efter nogle erfarne kræfter udefra og ansætter snart en person med kendskab til området, som skal arbejde med produktion og supply chain,” fortæller Regnar Paaske.

Og præmien fra Danish Tech Challenge (DTC)  skal netop bruges på at udvikle det helt rette hold.

“Vi investerer i to nøglemedarbejdere til de næste vigtige områder for os – også selv om investorer ikke måtte være på plads,” forklarer Ragnar Paaske og fortsætter:

“Prisen har også været vigtig i forhold til at snakke med investorer, selv om det er forskelligt, hvorvidt de lægger vægt på det eller ej. For nogle viser det, at man er forpligtet, at man har en halv million, for andre betyder det ikke så meget.”

Danish Tech Challenge rystede teamet sammen

“Under DTC har vi været omgivet af ligesindede, og det har været med til at skabe en værdifuld dynamik og atmosfære. Også bare dét, at have et gratis kontor tæt på laboratoriet, betyder en hel del. Dynamikken i et team, der prøver at leve virtuelt, er bare ikke nær så god,” mener Regnar Paaske om den betydning, DTC-forløbet har haft for teamet.

Han er ikke i tvivl om, at NPC var blevet til  under alle omstændigheder. Ikke desto mindre gav DTC mulighed for at komme tættere på målet hurtigere.

“DTC har haft rigtig stor betydning for os, i forhold til at være der hvor vi er i dag. Vi mere end fordoblet vores præ-værdiansættelse i perioden med DTC,” fortæller Regnar Paaske.

Den kommende tid for NPC byder på flere samtaler med investorer og så er virksomheden godt inde i forhandlingerne med deres første kunde, som potentielt kan betyde en millionindtægt for NPC.

1 kommentar

Skriv et svar