Arkiver

Nyheder

FishTrip inviterer: Ta’ med ud og fisk!

To danske ingeniører og fiskerientusiaster har skabt en digital platform, der hjælper dig med at booke fisketure om bord på danske fiskefartøjer. Fishtrip skal hjælpe de 500.000 danske lystfiskere og arbejder med visionen om et europæisk fiskeri-fællesskab. Af Thomas Lassen Jensen

Fishtrip er en unik bookingplatform for fisketure i Danmark. Startuppet simplificerer processen med at booke en tur ved at give folk en nem oversigt over de tilgængelige ture og mulighed for at reservere og betale online.

I stedet for at skulle kontakte hver eneste fiskerfartøj for at finde en, der er til rådighed, går man blot ind på Fishtrip.co og sparer en masse af kostbar tid.

Læs også: Sortedam indgår samarbejde med backpackerplatformen Comundu

500.000 lystfiskere i Danmark

Det kan være svært at reservere en tur om bord på et fiskefartøj i Danmark, fordi mange af dem ikke har en hjemmeside, og i det hele taget ikke er digitale. Det gør det sværere at vide, hvilke mulige fartøjer der findes. Rasmus Dahl oplevede selv denne problemstilling, da han ønskede at reservere en tur om bord på en af ​​de lokale fiskefartøjer.

“Efter at have ringet til mange forskellige skibe og fået  vide, at de alle var fuldt bookede, tænkte jeg, at der måtte Rasmus Dahl Fishtripvære en måde at forbedre denne oplevelse. Der er 500.000 lystfiskere i Danmark alene, så jeg regnede med, at jeg delte denne oplevelse med mange andre,“forklarer Rasmus Dahl, adm. direktør og medstifter af Fishtrip.

Rasmus Dahl havde allerede sagt sit job op, fordi han arbejdede på en anden startup, AudioSense, der beskytter dine ører mod høretab, når du lytter til musik i hovedtelefoner. Han mødte Philip Randgaard, der arbejdede som freelance programmør, til at event, og de to begyndte at diskutere deres job og fritidsinteresser.

“Jeg fortalte om min idé, og Philip var meget interesseret i mulighederne i den. Så vi slog os sammen og skabte konceptet bag Fishtrip,” fortæller Rasmus Dahl.

Læs også: Vækstfabrik vil skabe Europas bedste udviklingsmiljø for lydiværksætteri

Skal bringe fiskeri ind i den digitale verden

Da Rasmus Dahl og Philip Randgaard begyndte at tale med nogle af de danske fiskefartøjer, indså de, at mere end 50 procent af skibene ikke var tilstede online, og at kun to af skibene havde nogen form for online booking. De fandt også ud af, at de fleste af dem førte al deres forretning med pen og papir.

“Fishtrip er ikke kun en lettere bookingproces for lystfiskere. Det giver også mulighed for at fiskefartøjerne kan styre deres forretning på nettet, hvilket frigør dem fra at bygge deres egne hjemmesider og bookingsystemer,” siger Philip Randgaard, CTO og medstifter af Fishtrip.

Rasmus Dahl og Philip Randgaard havde svært ved at overbevise fiskerfartøjerne om at de skulle slutte sig til dem, fordi de ifølge teamet bag Fishtrip alle havde en lidt gammeldags tankegang. Ved at tage med på fiske ture og have en god dialog lykkedes det dog at overbevise de fleste.

Det spillede også en rolle at Fishtrip er en gratis service. Det koster ikke noget for fartøjerne at melde sig til, og de betaler kun en lille procentdel af deres salg.

Læs også: Digital rejseportal får 4 mio. kr. i investering

Vil skabe et verdensomspændende fiskerifællesskab

Holdet bag Fishtrip mener, at der er et stort potentiale i det rekreative fiskerimarkedet. Det er også med vilje, at de har startet med at fokusere på danske skibe. De ønskede at få idéen op at køre så hurtigt som muligt.

Phillip Randgaard FishtripFishtrip har mange planer for startuppets fremtid. Visionen er at blive det centrale knudepunkt for alle rekreative fiskere i verden. De har allerede planer om at udvide til Tyskland, Norge og Sverige, fordi den rekreative fiskerikultur her ligner den danske, hvilket gør dem ideelle som de første markeder uden for hjemmemarkedet.

“Vi ønsker at fungere som det centrale knudepunkt for alle lystfiskere og tilknyttede tjenesteudbydere. Uanset om du ønsker at reservere en fisketur i Brasilien eller leje en hytte i Norge, skal Fishtrip være stedet at starte,” siger Philip Randgaard.

Læs også: Find din guide til fodboldrejsen på ny platform

Lancerer til søs

Fishtrip tog førstepræmien i Venture Cups idékonkurrence i januar, hvor de vandt 25.000 kr og fik en masse pitch-træning på deres idé samt uvurderlig feedback.

“Det var fantastisk at vinde konkurrencen. Vi fik noget rigtig god feedback, og sætter virkelig pris på pitch-træningen, og på at få æren af ​​at vinde -og selvfølgelig pengene,” griner Rasmus Dahl.

Fishtrip er i øjeblikket i beta, men vil lancere 9. april Rasmus Dahl og Philip Randgaard har lejet det gode skib M/S Jeppe, og inviterer folk til at fejre lanceringen af ​​Fishtrip med dem.

En af de prominente gæster er den danske minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Dan Jørgensen, som vil åbne begivenheden og sige et par bevingede ord.

“Vi ser frem til at lancere vores platform og vil fortsætte med at fokusere på at imødekomme industriens behov,” udtalte Philip Randgaard.

Hvis du er interesseret i at deltage Fishtrip på deres lanceringen, så tjek deres Facebook med mere information om arrangementet.

Læs også: Startuptravels er platformen for den rejsende iværksætter

1 kommentar

Skriv et svar