Arkiver

EventsHardwareNyheder

Gylden mulighed for ambitiøse hardware-startups

Nu er der åbent for ansøgningerne til Danish Tech Challenge, som er Danmarks eneste accelerator-program for hardware-startups. Af Tina Søndergaard

Accelerator-programmet Danish Tech Challenge som arrangeres af Scion DTU i samarbejde med Industriens Fond, har nu åbnet for tilmeldinger til dette års program.

Det startup, der klarer sig bedst på parametrene, teknologi, kunder, konkurrenter, team og potentiale, løber blandt meget andet af sted med Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kroner. Ansøgningsfristen er den 31. maj.

Læs også: De kæmper om 500.000 kr i Danish Tech Challenge

Eksperter står klar til at hjælpe

I august, når deltagerne er blevet udvalgt, og accelerator-programmet kan gå i gang, vil de enkelte deltagende teams blive tildelt at skræddersyet hold af mentorer fra Scion DTU, derudover har deltagerne løbende adgang til rådgivning og bistand fra den faste stab bestående af projektleder Jakob Svagin, produktudvikler og teknisk rådgiver Bo Petersen og Jan Rosenbom der er partner i Keystones og finansiel rådgiver i forbindelse med Danish Tech Challenge.

“Når vi første gang møder iværksætterne, kigger vi efter et teknisk interessant produkt med stort markedspotentiale. Vi kigger selvfølgelig også efter at de folk, som skal drive virksomheden, har et seriøst drive og fokus, men samtidig har øjne og ører åbne,” forklarer Jakob Svagin og fortsætter:

“Vi har et tæt parløb med investormiljøet i Danmark, og det er derfor afgørende, at de startups vi accepterer, har et højt niveau, ellers bliver investorerne hurtigt trætte af at besøge os. Derfor tager vi kun de startups, som vi virkelig tror på.”

Sidst får deltagerne også en kontorplads på Scion DTU i Kgs. Lyngby og adgang til gratis rådgivning inden for blandt andet jura og revision.

Ved programmets afslutning i januar 2016, kåres det deltagende team, som har skabt den mest bæredygtige virksomhed. Vinderen belønnes med Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kr.  I januar i år blevet prisen overrakt til Nordic Power Converters af H.K.H. Kronprins Frederik foran en sal fyldt med glade iværksættere og ledere fra dansk erhvervsliv.

Læs også: DTC åbnede dørene til 14 lyn-pitches der imponerede

Hvem kan deltage

Den første præmis for deltagelse er, at man er et hardware-startup – altså at man udvikler et fysisk produkt baseret på teknologi. Derefter skal man kunne være til stede på Scion DTU i Kgs. Lyngby i perioden midt-august 2015 og frem til jul.

Opfylder man disse to krav vurderes ansøgningerne på fem parametre: Teknologi, kunder, konkurrenter, team og potentiale. For udvælgelsen er det desuden væsentligt, om der er et godt match med de kompetencer, der er til rådighed hos Scion DTU og synergi med de øvrige deltagere.

“Ambitionen i Danish Tech Challenge 2015 er at få tiltrukket startups fra hele landet. Det kan jo ikke være rigtigt, at der kun er dygtige hardware-startups omkring København. Startups fra resten af Danmark vil igennem Danish Tech Challenge også få en enestående chance for at knytte tættere bånd til DTU, hvor mange af landets dygtigste eksperter sidder,” fortæller Jakob Svagin.

Du kan læse meget mere om acceleratorprogrammet på Danish Tech Challenges hjemmeside, hvor du også kan finde tilmeldingsskemaet til årets program.

Hvis du har brug for mere information kan du også møde teamet bag Danish Tech Challenge til den officielle åbning den 6. maj her. Eventet er gratis og foregår hos Scion DTU i Kgs. Lyngby.

Læs også: DTC-vinderne vil skabe brugerdreven innovation

Du kan høre hvad sidste års deltagere synes om oplevelser her:

1 kommentar

Skriv et svar