Arkiver

EventsIværksætterprisenNyheder

Slaraffenland for iværksættere

På torsdag løber en af de helt store iværksætter-begivenheder af stablen. Iværk&Vækst er rykket i Fængslet i Horsens og byder alle med interesse i iværksættermiljøet indenfor.

Af Torben Kloster

Fængslet i Horsens bliver torsdag den 16. april omdannet til et mekka for iværksættere, ideudviklere samt små og mellemstore virksomheder. Det tidligere arresthus lægger nemlig celler til Iværk & Vækst 2015, som er et inspirationsforum for alle med interesse i iværksættermiljøet.

“Skæve og nye rammer fremmer innovationen og inviterer til at vende tingene på hovedet. I ‘Fængselskirken’ bydes der på iværksætterprædikener, ‘Arresten’ lægger hus til Business Dating via celledeling og både det internationale, kreative og teknologiske iværksættermiljø bringes i spil på fængselsgangene,” siger Eva Vedel, arrangør af Iværk&Vækst i en pressemeddelelse. Hun fortsætter:

”Ambitionsbarren er hævet på både egne og iværksætternes vegne, og derfor er partnerkredsen også udvidet med flere stærke iværksætteraktører i regionen. Udover Business Region Aarhus, er Horsens Kommune, Business Horsens og Insero også klar til at rykke i fængsel.”

Iværk & Vækst bliver officielt åbnet af beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen, og udover ham er der et utal af talere, som står på de forskellige scener til inspiration for de fremmødte.

Priser og pitches
Både udbryderscenen og Fængselskirken scener byder på debatter og oplæg fra talere, der er interessante i iværksættermiljøet. Du kan blandt andre opleve Casper Blom, der startede med at sælge brugte golfbolde, og nu har gang i adskillige virksomheder. På scenen kommer også skotske Fraser Doherty, der er stifter af marmeladevirksomheden SuperJam. Han startede med at lave marmelade efter skole ud fra sin bedstemors opskrift og sælger i dag marmelade til en lang række lande.

Ved Iværk & Vækst 2015 uddeles også Iværksætterprisen af Business Region Aarhus. Med denne pris følger et beløb på 15.000 kroner samt et mentorforløb til den vindende virksomhed eller ide. De af de nominerede, der ikke løber med en pris, har mulighed for at vinde ’Thumbs Up’-prisen. Der er stadig åbent for denne afstemning, og man kan stemme på sin favorit her.

Læs også: Her er de nominerede til østjysk iværksætterpris

Der er også mulighed for at være med til DM i pitch, og du kan få én til én sparring fra en masse virksomheder, blandt andre Pwc, Capnova og Vækstfonden.

Selv maden er innovativ
Man får ingen gode ideer på tom mave, derfor er der selvfølgelig også mulighed for at få stillet sulten. En række innovative madvogne er også at finde i Fængslet, og de byder på alt fra økologisk fast food til cupcakes og candyfloss.

Dagen afsluttes med en inspirations-indsprøjtning fra iværksætteren Magnus Scheving tilsat en uformel netværksbar med iværksættervenlige priser. Det samlede program kan studeres nærmere her. Tilmelding er gratis hvis du forudbestiller din billet, som du kan gøre via linket her.

Skriv et svar