Arkiver

HardwareNyheder

Fem millioner kroner til Vaavuds vindmåler

Vaavud, der udvikler håndholdte vindmålere til smartphones, har fået fem millioner kroner i investering.

Af Torben Kloster

Vaavud har udviklet en vindmåler, som man kan sætte i jackstick-indgangen på sin smartphone. På den måde kan man få tal på vindens hastighed og retning og dele informationen med andre.

Vaavud har tidligere rejst 700.000 kroner gennem crowdfundingsitet kickstarter.com, modtaget 1,6 millioner kroner fra Markedsmodningsfonden, og i dag kunne de så skrive endnu en investor på listen. Hele to af slagsen, rent faktisk. Seed Capital og Den Midtjyske Iværksætterfond har nemlig tilsammen investeret fem millioner kroner i Vaavud.

”Vi er rigtig glade for at have fået en investering, for det betyder, at vi kan fokusere på de mere langsigtede mål, fremfor på vores kortsigtede cash flow. Helt konkret kan vi nu ansætte yderligere to softwareudviklere og en ’community manager’, så vi kan sætte mere fart på udviklingen af nye features i vores apps, samt få engageret vores brugerbase endnu mere, og udbygget kendskabet til vores produkter,” siger adm. direktør og medstifter Thomas Helms i en pressemeddelelse.

Læs også: Danske Vaavud featured i ny Apple iPhone 5s video

Social vejr-portal
Netop ideen om at engagere brugerbasen yderligere var én af de ting, der overbeviste investorerne om, at Vaavud er værd at bruge penge på.

”Vi er meget interesserede i den transition, Vaavud har undergået. De er gået fra at være en hardware-baseret forretning til nu også at være en ”software as a service”-virksomhed. Vi er ret begejstrede for den netværkseffekt, der er forbundet med Vaavud. Det er lykkedes dem at etablere en platform, hvor den enkelte brugers oplevelse forbedres i takt med at flere og flere bruger Vaavud,” siger Richard Breiter, der er investeringschef i Seed Capital, i en pressemeddelelse.

Læs også: Vind i de danske sejl hos Vaavud

På længere sigt håber Vaavud nemlig på, at våndmålernes data kan bruges til at skabe præcise, lokale vejrudsigter, som brugere kan kommentere med tekst eller billeder øjeblikkeligt. Det giver et brugergenereret datagrundlag, som er mere præcist, end hvad de stationære vejrstationer kan byde på. Planen er nemlig også, at Vaavuds udstyr skal kunne indsamle alle typer vejrdata – og det på tværs af hele kloden.

Den oprindelige mission for Vaavud var at give kitesurfere en nem måde at dele informationer om vejret på. Efterhånden bliver vindmåleren og den tilhørende software brugt af både sømænd, golfspillere og landmænd. Vaavud har solgt over 45.000 vindmålere til i alt 170 forskellige lande. Mere end 95 procent af salget er gået til købere uden for landets grænser.

1 kommentar

Skriv et svar