Arkiver

Nyheder

Det vidste du ikke om motivation

Der er et misforhold mellem, hvad man ved inden for videnskaben, og hvad erhvervslivet gør. Karriereanalytikeren Daniel Pink fremlægger i denne TED Talk – som du ikke må snyde dig selv for – en ny tilgang til motivation.

Af Josefine Maria Hansen

Hvis du vil have folk til at yde mere, skal du love dem en gulerod, love dem en belønning. Sådan får man folk til at yde deres maksimale. Det er en traditionel opfattelse af motivation. Men ikke hvis man spørger den amerikanske karriereanalytiker Daniel Pink.

I denne Ted Talk går han i dybden med motivationens mysterie, og han lægger ud med at fastslå en pointe som er velkendt inden for socialvidenskaben, men ikke inden for erhvervslivet: traditionel pisk og gulerod-belønning er ikke altid så effektivt, som vi tror. Se med – måske bliver du inspireret til at ændre din tilgang til motivation.

Derfor skal du lytte til ham

Med en trio af indflydelsesrige bestsellere i ryggen har Daniel Pink være med til at ændre måden, virksomheder opfatter det moderne arbejdsmiljø på. I bogen “A Whole New Mind” identificerer Daniel Pink et hav af forandringer i den globale arbejdsstyrke – skiftet fra en informationsbaseret corporate kultur til en konceptuel base, hvor kreativitet og storskaleret design dominerer landskabet.

Hans måde at undervise på har desuden ry for at være så underholdende, at du helt glemmer, du er i færd med at lære noget. Det er da et udsagn værd at undersøge. Se filmen og bedøm selv.

Skriv et svar