Arkiver

Nyheder

Væksthusene leverer de bedste resultater nogensinde

En ny opgørelse fra Erhvervsstyrelsen viser, at de fem regionale væksthuse leverer de bedste resultater nogensinde. De har haft stor, positiv indflydelse på bundlinjen i de virksomheder, som i 2014 modtog sparring.

Af Josefine Maria Hansen

I en opgørelse af de fem regionale væksthuses resultater i 2014 slår Erhvervsstyrelsen fast, at virksomhederne får konkret udbytte af væksthusenes sparring. Det skriver Erhvervsstyrelsen i en pressemeddelelse. Opgørelsen viser at virksomheder, som går ud af væksthuseneres døre med en vækstkortlægning og en vækstplan, klarer sig bedre på hele tre parametre. Set over en to-årig periode har virksomhederne:

– ansat 10,3 procent flere medarbejdere
– haft en vækst i omsætning på 12,4 procent
– øget eksporten med 15,5 procent

Sammenligner man disse tal med en kontrolgruppe af tilsvarende virksomheder, er tendensen klar: De virksomheder, der benytter væksthusene, klarer sig ganske enkelt bedre.

Mervækst og forbedret omsætning
Samlet har den bedre præstation blandt væksthusenes kunder skabt en mervækst på over 1.300 job og 2,7 mia. kr i omsætning i løbet af 2 år fra 2012-2014. Og de tal glæder vicedirektør i Erhvervsstyrelsen Anders Hoffmann:

“Væksthusene viser, at de skaber værdi for virksomhederne, at de er en troværdig partner, når det handler om at skabe vækst og beskæftigelse,” lyder det fra Anders Hoffmann.

Flere virksomheder viser interesse for væksthusene
I løbet af 2014 har 2.124 iværksættere og virksomheder på landsplan fået sparring i et væksthus, og derudover har flere tusinde virksomheder deltaget i konferencer, workshops eller andre aktiviteter, som væksthusene stod bag. Det er en stigning i forhold til tidligere år, og mere end 90 procent af virksomhederne har meldt tilbage, at dialogen med væksthusene har påvirket udviklingen i deres virksomhed positivt.

Det gælder eksempelvis kerneområder som ikke erkendte udfordringer, overordnet strategi, langsigtede vækstambitioner, forretningskoncept, kunderelationer, organisation og drift.

Et knudepunkt i erhvervsfremmesystemet
Det er kommunerne, som driver væksthusene med udgangspunkt i en aftale mellem KL og Erhvervs- og Vækstministeriet. Niels Arendt Nielsen, kontorchef for Arbejdsmarked og Erhverv i KL, er meget tilfreds med, at væksthusene har opfyldt de ambitiøse mål.

“Væksthusene er blevet det knudepunkt i erhvervsfremmesystemet, som vi ønsker. Det er stedet, hvor iværksættere og virksomheder med ambitioner om vækst får hjælp til at realisere deres potentiale,” fortæller Niels Arendt Nielsen og fortsætter:

“Væksthusene spiller derfor en afgørende rolle i forhold til at få gang i den lokale vækst. Det er vigtigt for kommunernes og det lokale erhvervslivs udvikling”.

De fem regionale Væksthuse blev stiftet af kommunerne i 2007 på baggrund af aftaler mellem regeringen og KL. Pr. 1. januar 2011 overgik også finansieringen af Væksthusene til kommunerne, der kompenseres via bloktilskuddet.

1 kommentar

 • VANVITTIGT!!!

  1.300 job og 2,7 mia. kr i omsætning i løbet af 2 år fra 2012-2014.

  Man kunne også have valgt at spare alle konsulenterne – og blot købt ydelser/produkter for alle pengene hos virksomhederne – eller givet pengene væk – og fået ca. samme resultat i omsætningsvækst….

  http://www.b.dk/nationalt/ivaerksaettere-offentlig-raadgivning-er-spild-af-tid
  og iværksætterne er ikke videre begejsteret for “servicen” – spild af tid.

  Der spildes +1 mia kroner om året på konsulenterne….

Skriv et svar