Arkiver

Nyheder

Anders Lykke fra Priori Data – fra kunstner til salgschef

Først gik han fra operasanger, skuespiller og stand-up komiker til at arbejde for Google. Dernæst, i en søgen efter en stilling, der kunne give ham følelsen af ​​ejerskab og passion, startede han hos et dansk startup i Berlin, for at hjælpe med at opbygge en dataforretning. I dag er Anders Lykke salgschef i Priori Data.

Af Christina Klavsen

“Æblet falder sjældent langt fra stammen” lyder det velkendte ordsprog. For Anders Lykke kunne denne beskrivelse dog ikke være mere forkert. Han er vokset op i en ultra-humanistisk familie, hvor enorme organisationer, profitmaksimering og lignende ikke ligefrem var de foretrukne emner over middagsbordet.

Alligevel fandt Anders Lykke disse områder temmelig interessante. Derfor forlod han musikkonservatoriet for først at studere Virksomhedsstudier og Performance Design på RUC, efterfulgt af et kort besøg på CBS, samtidig med at arbejde i den kreative sfære ved siden af. Men i 2010 lagde han sang og skuespil helt på hylden, trak sine rødder op og flyttede til Dublin for at arbejde som Key Account Manager for Google. Vejen til Google var dog ikke så planlagt, som den kunne have været.

“Det er nok den mest tilfældige ting, der er sket i mit liv. I 2008 rejste et par venner og jeg til OL i Beijing. Under forsøget på at hustle vores vej til at se de danske håndboldherre, mødte vi denne awesome danske pige, som var kommet til begivenheden helt alene. Lang historie kort: Danmark vandt på en mirakuløs, sidste-sekund frikast-scoring af Mikkel Hansen, alle var super ekstatisk og festede som om der ikke var nogen i morgen. Derefter talte jeg faktisk ikke med denne pige igen, før et par år senere, da hun faldt over mit navn som en god potentiel kandidat til en personalekonsulent hos hendes arbejdsgiver Google. Det var sådan, jeg endte der,” forklarer Anders Lykke

Men efter at arbejde hos Google i godt to år, opdagede han, at det at være en del af en enorm organisation, ikke helt var det, han ledte efter. Så han forlod Dublin til fordel for Berlin i en søgen på sin passion.

Læs også: Priori Data omfavner app-økonomien

“Jeg har altid været tiltrukket Berlin, dets historie, nerve og kultur. Og med den store mængde af tech-iværksætteri, der foregik, besluttede jeg at realisere drømmen og bare flytte dertil i stræben efter lykke,” forklarer Anders Lykke

Berlin – et godt sted for et startup
Anders Lykke ankom til Berlin uden et job, en plan eller et sted at bo, men med en stor tillid til, at dette var det rigtige valg. Og det viste sig, at han havde god grund til at tro det.

“Jeg tilbragte de første tre måneder i Berlin med bare at gå rundt og tale med folk, opbygge et netværk og lære så meget som muligt om den lokale iværksætterscene, mens jeg håbede at identificere spændende personer og idéer”

Efter et par måneder mødte han Patrick Kane, der efter en karriere i den finansielle verden var ude for at udnytte sin seneste eksamen fra INSEAD, der er en masteruddannelse med fokus på at opbygge en datavirksomhed.

Sammen med Michelle Tran, en dataforsker der var også lige kommet til Berlin, begyndte de at diskutere mulighederne i at kortlægge den enorme mængde data, den stadig stigende app-økonomi efterlader. Og så blev frøene til Priori Data sået.

“Indtil jeg mødte Patrick, havde jeg ikke fundet et eneste projekt, som, i hvert fald efter min mening, havde både store visioner og forretningsmæssige potentiale. Men dette var anderledes. Patrick er en af ​​de klogeste mennesker, jeg nogensinde har mødt, og selv om det var klart fra dag ét, at dette aldrig ville blive let, kunne jeg ikke forestille en bedre grundlægger og CEO.”

Når Anders Lykke ser tilbage fortryder han ikke et eneste sekund at være taget til Berlin.

“At være iværksætter i Berlin har vist sig at være fedt, fordi byen oser af talent og kreativitet. Og så er du i stand til at nyde en god levestandard med et relativt lavt løn, som du jo har, når du starter en virksomhed,” siger Anders Lykke.

Hør Anders Lykke fortælle sin historie til TechBBQ i Operahuset i København den 20. maj.

Skriv et svar