Arkiver

Nyheder

Red Herring Top 100 Europe: 3 danske startups er på listen

Den prestigfyldte Red Herring Top 100 Europe-liste er blevet offentliggjort og tæller dette år blandt andre tre danske startups: Gobike, WebProof og SimpleSite.

Af Josefine Maria Hansen

Den prestigefyldte Red Herring Top 100 Europe-liste, er en liste som den globale medievirksomhed Red Herring hvert år udsender for at hylde årets 100 mest lovende, private teknologistartups i Europa.

Red Herring-teamet udvælger virksomhederne ud fra 20 hovedkriterier, der blandt andet tæller virksomhedens disruptive effekt, market footprint, proof of concept, teknologisk innovation, management, strategi, social værdi m.m.

Blandt de tidligere vindere kan man blandt andre finde gigantvirksomheder som Facebook, Twitter, Google, Yahoo, Skype og eBay. Så en plads på listen er bestemt ikke at kimse af.

Gobike: “Red Herring har fingeren på pulsen, når det kommer til startups”
En af de danske virksomheder, der nu kan bryste sig af en plads på den prestigefulde liste, er delecykel-virksomheden Gobike. De ser prisen som et motiverende klap på skulderen og som genvej til et netværk af internationale investorer.

”Vi har meget store internationale ambitioner. Derfor er det vigtigt for Gobike at blive internationalt anerkendt for vores innovation og potentiale. Red Herring har i den grad fingeren på pulsen, når det kommer til opstartsvirksomheder, og de indgår i et, for os, meget attraktivt netværk af internationale investorer,” fortæller Torben Aagaard, CEO og medstifter af Gobike.

Ifølge Torben Aargaard har placeringen på listen allerede nu åbnet døre for virksomheden.

”Vi blev en Red Herring Top 100-vinder, og det åbner dørene ind til investorer, som vi allerede kom i god dialog med på konferencen i Amsterdam i april. Derudover viser det vores kunder, at både vores løsning og Gobike som virksomhed har fat i noget rigtigt,” fortæller Torben Aagaard.

WebProof : ”En global anerkendelse der ikke kan prissættes”
Den danske korrekturplatform WebProof var også blandt vinderne, og for CTO Jakob Adeltoft er placeringen på listen noget, der ikke kan prissættes.

“Det at være på Red Herring Top 100-listen et anerkendende skulderklap, som i sig selv skaber vækst,” siger Jakob Adeltoft og fortsætter:

”Vi har tidligere fået både NVF og Gazella Awards, men det at være udvalgt af netop Red Herring i Europa er en global anerkendelse, der ikke kan prissættes,” fortæller Jakob Adeltoft, CTO i WebProof.

Ud over at være kommet på Red Herring listen er Webproof desuden blandt de 15 heldige udvalgte, som Red Herring har inviteret til San Diego i USA for at fortælle om deres produkt og historie. Noget der passer WebProof rigtig fint, eftersom de netop nu er ved at etablere sig i USA.

SimpleSite: ”Et internationalt udstillingsvindue overfor investorer”
Det cloudbaserede gør det selv-hjemmesidesystem SimpleSite var også at finde på listen. For dem betyder Red Herrings anerkendelse et åbent vindue ud til udlandet.

“Red Herring er et internationalt udstillingsvindue overfor investorer, og det passer fint til der, hvor vi er nu. Vi er anerkendt i Skandinavien som en vækstvirksomhed med globalt fokus og vil gerne synliggøre dette, også for en international kreds af interessenter og investorer,” lyder det fra Morten Elk, CEO i SimpleSite.

Se den samlede liste over vinderne her

Skriv et svar