Arkiver

EventsNyheder

20 minutter på Twitter

Der var dømt kostumefest sidst på aftenen til DARE2Day - Get Your Future on. Foto: Rasmus Degnbol

Hvornår når vi dertil, hvor man kan sende sig selv som vedhæftet fil til en mail og printe mennesker ud gennem en 3D-printer?

Af Torben Kloster

”Fra man begyndte at måle og frem til 2003, havde menneskeheden skabt fem såkaldte exabytes data. I 2010 skabte vi den samme mængde på 48 timer. I dag skaber vi den på 120 sekunder.”

Fredag den 24. april inviterede kontorfællesskabet DARE2Mansion indenfor til en dag i fremtiden. Den femte udgave af heldags-konferencen DARE2Day løb af stablen, og denne gang var overskriften ”Get Your Future On”. Blandt de inviterede talere var Aaron Frank fra Singularity University i San Francisco. Han fortalte ikke blot om den mængde data, vi skaber i dag, set i forhold til en nær fortid – men også hvor mange forskellige indtryk, man bliver udsat for.

”I dag kan man få lige så mange indtryk af at opholde sig 20 minutter på Twitter, som man fik gennem et helt liv for nogle hundrede år siden. Hastighederne i dag er ekstreme, og det kommer kun til at gå hurtigere i fremtiden. Det er dét, Singularity University beskæftiger sig med,” sagde Aaron Frank.

Aaron Frank, Singularity University
Aaron Frank, Singularity University

Singularity University, der ligger i Silicon Valley i San Francisco, er bogstavelig talt ikke et universitet som alle andre. Faktisk er det slet ikke et universitet. De har nemlig ikke et pensum, hvilket kræves for, at man kan kalde sig for et universitet.

”Et fastlagt pensum er alt for statisk for os. Vi fornyr det mange gange i løbet af året. På den ene side er det ærgerligt, at vi ikke kan give vores studerende grader og kalde os et rigtigt universitet. På den anden side ønsker vi det ikke alligevel, fordi et pensum taler imod udviklingens hastighed,” fortalte Aaron Frank

Alt består af data
Efter at have fortalt om, hvordan mængden af data er eskaleret de seneste år, bevægede Aaron Frank sig over i selve den menneskelige forståelse af verden. Ifølge ham vender vores voksende kendskab til data op og ned på den måde, vi er vant til at anskue verden på.

”Alt består af informationer, data og koder. Vores eget DNA er også opbygget af koder. Når man er klar over det, og ved, hvordan man skaber disse koder, er der ingen grænser for, hvad vi mennesker kan gøre,” sagde Aaron Frank.

Det ledte til en større diskussion af, hvor grænserne går. Hvad er de etiske linjer i forhold til at designe sine egne børn? Og hvornår når vi dertil, hvor man kan sende sig selv som vedhæftet fil til en e-mail, og derefter udskrive sig selv via en 3D-printer?

”Lad være med at lave snapchat til hunde”
En af Singularity University’s fornemste opgaver er at forudsige. De arbejder med eksponentiel vækst, hvor man helst skal være i stand til at forudsige, hvad folk mangler, før de selv er klar over det. Det er sådan, man opfinder det nye Google eller Facebook.

”Mit råd til startups er, at de skal tænke sociale motiver ind allerede fra starten. Det sociale udbytte betyder nemlig mindst lige så meget som det økonomiske. Faktisk hænger de to ofte sammen – hvis man har gang i noget, som rigtig mange mennesker kan få gavn af, så bliver det også en succes,” sagde Aaron Frank og fortsatte:

”Der er ingen grund til at lave snapchat til hunde. Gør noget meningsfuldt og tag udgangspunkt i et stort, globalt problem.”

Skriv et svar