Arkiver

E-handelNyhederUngt Tech

Starteriet hjælper unge iværksættere på vej

Det administrative arbejde der følger med når man starter egen virksomhed, er oftest det, som kan afskrække de fleste unge i at tage springet mod iværksætterdrømmen. Starteriet er et nyt initiativ af Ivækst, Erhvervsstyrelsen og flere store danske virksomheder, som ønsker at gøre iværksætteri lettere for de unge. Af Sisse Melsen.

Der har været mange initiativer for unge iværksættere, og Ivækst sætter nu flere af initiativerne under et fælles navn, nemlig Starteriet, som sker i samarbejde med flere store danske virksomheder, som e-conomic, Microsoft, og Dana. Det er bl.a. initiativer som Iværksætterturen, DM i Pitch og Facebookgruppen UngIværk.

Børn og unge kan dermed gå ind på Starteriet.dk og den tilhørende Facebookgruppe UngIværk og få svar på deres iværksætterspørgsmål, og komme i dialog med andre unge iværksættere.

Man kan diskutere, om det er lettere at være ung iværksætter i dag, grundet den rivende udvikling på internettet, med bl.a. sociale medier og en stigende interesse i e-handel, tendensen er hvert fald tydelig – flere unge vælger at afprøve kræfter med iværksætteri og i særdeleshed med e-handel. Det syntes dog stadig at være en udfordring for mange unge at tage springet mod iværksætterdrømmen.

Sarah Thomsen er en af de unge iværksættere, som er tilknyttet starteriet og har startet webshoppen buttonup.dk med hjælp fra netværket i starteriet.

“Igennem Starteriet mødte jeg en masse kompetente og spændende mennesker. Fx. Har jeg fået hjælp til min søgemaskineoptimering af Halfdan Timm og af selve webshop-opbygningen af Ebbe Ankerstjerne og Peter Rohde. Halfdan og Ebbe var begge talere på Iværksætterturen, så det var fedt at lære dem at kende, men Peter hjalp starteriet mig i kontakt med, og han har været en kæmpe hjælp også. Jeg var meget imponeret over at man bare hjælper hinanden – uden at få noget for det, men at man bare gør det.” Fortæller Sarah Thomsen.

Iværksætterturen
I marts måned kørte Iværksætterturen rundt i hele landet og spredte budskabet om Starteriet.dk, og at de unge ikke skal være bange for at starte virksomhed. Det er den unge successfulde iværksætter Casper Blom, som står bag Iværksætterturen. Casper Blom besøgte 30 skoler, ungdomsskoler, gymnasier og handelsskoler i hele landet for at sætte iværksætteri på skoleskemaet, sammen med andre lokale unge iværksættere. Casper Blom fortæller sin historie om, hvordan han som 12-årig startede sin egen virksomhed. Casper er i dag 21 år og har selv oplevet den manglende opbakning omkring unge iværksættere, især fra skolesystemet.

“Mit eget personlige mål er, at når jeg engang får en søn eller datter, som gerne vil være iværksætter, så skal svaret fra deres skole lyde: så skal du bare gøre sådan her.. For lige nu får de unge ingen rådgivning om iværksætteri. Tværtimod.“ Fortæller iværksætteren Casper Blom.

DM i Pitch
Et af de nyeste initiativer hos starteriet er DM i Pitch, som skal lære de unge at pitche, altså give en elevatortale når de har en god idé. Man kan både øve sig, se eksempler og indsende sin elevatortale hele året på Starteriet.dk. DM i Pitch afholder også bootcamps, samt en semifinale og en finale, hvor man kan vinde et hav af redskaber, som hjælper iværksættere på vej.

“Jeg kan helt klart anbefale at være en del af Starteriet, hvis man mangler hjælp til at starte eller komme videre med sin forretning – især også for at få udvidet sit netværk. I Starteriet oplever man virkelig at 1+1 = 3, og det er noget alle iværksættere kan bruge. Man er ikke god til alt når man starter, og bliver det nok heller aldrig, så derfor er det fedt at lære en masse andre unge mennesker at kende, som er dygtige til hver sit.” Afslutter Sarah Thomsen, stifter af buttonup.dk

1 kommentar

  • Det er blot pinligt at hele setuppet er korrupt.Starteriet og vækst, ung i værk mm. Sjovt nok samme folk der står bag som nasser på statslige ydelser, og støtter svindlere. “kornkongen” deluxlife mm.

Skriv et svar