Arkiver

EventsNyheder

Bliv mester i at lade andre gøre arbejdet

Den 3. juni kan man få inspiration til, hvordan man får sine brugere til at gøre alt arbejdet for sig.

Af Torben Kloster

Vi lever i en tid, hvor verdens største udbyder af overnatningsmuligheder, Airbnb, ikke ejer et eneste værelse. Verdens største medie, Facebook, producerer ikke indhold selv. Som virksomhed er det ikke længere nødvendigt at skabe alt selv. Faktisk er det først, når man overlader mest muligt til brugerne, at det virkelig tager fart. Crowdsourcing er kommet for at blive.

Hvis man som virksomhed føler sig fristet af crowdsourcing-konceptet, er der god inspiration at hente onsdag den 3. juni. I den uge er der nemlig Internet Week i Danmark, og onsdagen er dedikeret til en konference om, hvordan man styrker sin virksomhed gennem sine brugere.

I løbet af dagen er der både en lang række oplæg, plads til diskussioner, muligheder for at netværke, og så kan man styrke sig på kage og cava undervejs.

Tatoveringer og crowdfunding
På scenen til begivenheden kommer blandt andre Johan Plenge, der er stifter og adm. direktør i Tattoodo. Tattoodo er et site, der giver folk inspiration til deres næste tatovering gennem konkurrencer. Man uploader et billede eller noget på skrift om, hvilken tatovering man kunne tænke sig, og så bliver der startet en konkurrence blandt sitets mange tilknyttede designere. Ved konkurrencens udløb vælger brugeren sit favorit-design, den vindende designer får penge, og brugeren kommer ud med en masse inspiration til sin nye tatovering.

Læs også: Tattoodo – det er federe at gøre en forskel en at blive rig

Én ting er at få brugerne til at skabe indhold – en anden ting er at få dem til at give penge. Crowdfunding er et populært fænomen i landene vest for Danmark, men har endnu ikke slået igennem herhjemme, fordi der har været meget usikkerhed omkring reglerne for det. I fredags kunne Erhvervs- og Vækstministeriet så fortælle, at alle typer crowdfunding er lovligt i Danmark. Kristine Pontoppidan fra Erhvervsstyrelsen er ekspert på crowdfunding, og hun kommer også på scenen til crowd-eventet den 3. juni. Hun vil fortælle, hvordan man som virksomhed kommer i gang med at rejse penge gennem crowdfunding.

Læs også: Crowdfunding er fuldt ud lovligt i Danmark

Begivenheden er stablet på benene på baggrund af et samarbejde mellem VIA University College, Aarhus University, Innovationsagenterne, We-economy & Danish Crowdsourcing. Eventet bliver afholdt i Filmbyen i Aarhus. Det er gratis, og man kan finde billetter her.

Skriv et svar