Arkiver

EventsNyheder

Vær med til at hylde den danske startup-scene

En af Danmarks mest spektakulære scener danner rammen for TechBBQ 2015 – en festival for landets startup-miljø.

Af Torben Kloster

Der er investorer, der er prisuddeling, der er grill, der er big business, der er iværksættere en masse og der er modige talere på scenen. Onsdag den 20. maj slår Operahuset i København dørene op til TechBBQ 2015.

Med mere end 30 talere og op mod 1000 deltagere byder dagen på stort set alt indenfor den teknologiske startup-scene. Helt fra de yngste virksomheder til dem, der har en værdi på mere end en milliard amerikanske dollars.

Apropos højt vurderede virksomheder, kan du blandt andre opleve David Helgason, der har stiftet Unity Technologies. Han fortæller om kampen før successen, hvor Unity Technolgies gik fra at være tæt på konkurs til i dag at være verdens mest brugte spiludviklingssoftware.

“Alle på scenen er villige til at tage fat i nogle af de emner, som de ikke har talt om før. Det vigtigste for os var, at dem på scenen havde lyst til at være hudløst ærlige, uanset om de fortæller historier fra virksomheden eller fra privaten. Det er et modigt line-up,” siger Pia Ella Elmegård, medarrangør af TechBBQ og medstifter af mediehuset Betabits.

Mød også Mik Thobo-Carlsen, medstifter af tatoverings-sitet Tattoodo.com, der på mindre to år har nået 10 millioner besøgende om måneden. På scenen får han også selskab af Esben Østergaard, der er medstifter og CTO i Universal Robots. Universal Robots er førende indenfor samarbejdende robotter, og er netop blevet købt af amerikanske Teradyne for knap 1,9 milliarder kroner.

Pengemænd og prisuddeling
Men ingen virksomhed bliver til noget uden kapital. Investorerne har ofte lige så stor del i succeser som stifterne selv. Derfor er der selvfølgelig også en lang række investorer til stede i operaen den 20. maj. Du kan møde Klaus Nyengaard, tidligere CEO i Just Eat og investor i blandt andre Churchdesk og Sekoia; Morten Lund, der har finansieret blandt andre Skype og den knapt så succesfulde Nyhedsavisen og Stefan Glänzer, der har stiftet den londonbaserede kapitalfond Passion Capital.

”Den danske, teknologiske startup-scene har nu en kaliber, der gør den i stand til at tiltrække nogle af de bedste, internationale investorer,” siger Klaus Nyengaard, der er business angel og medstifter af TechBBQ.

TechBBQ er også vært for den danske del af Nordic Startup Awards, som uddeler priser, der hylder hele den nordiske startup-scene. Her bliver ’Årets Stifter’, ’Årets Startup’, ’Årets Kontorfællesskab’ og en lang række andre priser uddelt.

Dagen slutter med grill, musik og drinks hos Rainmaking Loft, der ligger lige bag Operahuset. Musikken bliver leveret af Trailerpark Festival, og som om det ikke skulle være nok med en festaften på selve dagen, så er der efterfest i Founders House på Islands Brygge fredagen efter.

Der er stadig ledige billetter, og du kan finde dem på TechBBQ 2015’s hjemmeside her.

Skriv et svar