Arkiver

Nyheder

Danske acceleratorer er i Europas top 10

Danmark ligger i den pæne ende, når vi sammenligner vores acceleratoraktivitet med resten af Europa.

Af Torben Kloster

Fundacity.com er et site, der forbinder startups og investorer over hele verden. Siden har for nylig udgivet rapporten ’European Accelerator Report 2014’. Rapporten viser, hvilke lande der er mest aktive, når det kommer til at accelerere virksomheder.

Hvad er en accelerator?

Fundacity.com definerer et acceleratorprogram ud fra følgende kriterier:

1) En ansøgningsproces, der er åben for alle, men med hård konkurrence om pladserne
2) De investerer tidligt i startups, som regel mod at få del i virksomheden
3) Fokuserer på små hold, ikke individuelle stiftere
4) Tidsbegrænset støtte, der indeholder events og intense mentorforløb
5) Fokuserer på typer eller klasser af startups, ikke individuelle virksomheder

Danmark indtager en 9. plads i forhold til antallet af accelererede virksomheder, hvor vi slår lande som Sverige og Italien, og faktisk ligger ret tæt på vores store nabo mod syd, Tyskland.

Når det kommer til, hvor meget de forskellige accelerator-programmer investerer i de virksomhederne, finder man den rød-hvide fane på en 7. plads, med en samlet investering på mere end 14 millioner kroner i løbet af 2014. Det er for eksempel bedre end Frankrig, der ellers investerer i et langt højere antal startups, end vi gør herhjemme.

Accelerace og Startupbootcamp er aktive
Når man kigger på de enkelte accelerator-programmer, er der også flere danske navne at finde. Accelerace er den 8. mest aktive accelerator i Europa, da de har investeret mere end 13 millioner kroner i startups i løbet af 2014. De står altså for langt størstedelen af accelerator-investeringerne i Danmark.

Startupbootcamp er også med i den pæne ende af listerne. De er dog ikke rendyrket danske længere, da de siden deres opstart har udvidet med afdelinger i blandt andet London, Istanbul og Singapore. Men Startupbootcamp blev grundlagt i København og har stadig en yderst aktiv afdeling i den danske hovedstad. Startupbootcamp er at finde på en 6. plads over de mest aktive acceleratorer i Europa.

Der er dog stadig langt til rapportens ubetingede topscorer Storbritannien, der har investeret syv gange så mange penge i ti gange så mange startups. Her skal man dog også huske, at Storbritannien har over ti gange så mange indbyggere som Danmark – det er der ikke taget forbehold for i rapporten.

Du kan læse alle resultaterne fra rapporten her.

 

Skriv et svar