Arkiver

EventsHardwareNyheder

Her er fremtidens hardware

Scion DTU, Hardware, Jakob Svagin, Danish Tech ChallengeTil efterår er der igen Danish Tech Challenge på Scion DTU

Mere end 20 ideer til morgendagens hardware blev præsenteret til DTU Spin Out Day den 26. maj.

Af Torben Kloster

Var det noget med en sål til din løbesko, der sørger for, at du undgår skader? Eller hvad med en usynlig stikkontakt? Eller hvis du har problemer med at sove, kunne du måske tænke dig en ny lysteknologi, der stimulerer din søvnrytme?

Det er blot et udpluk af de ideer, der blev præsenteret til Spin Out Day på Scion DTU, som er en del af Danmarks Teknologiske Universitet. Begivenheden er kulminationen på kurset Innovation and Product Development, og udover at fungere som eksamen, byder den også på en prisuddeling. Holdet bag det stærkeste produkt kunne nemlig gå hjem med 50.000 kroner ekstra på bankbogen.

Dagens hovedgevinst gik til Midori Horizon, som har udviklet et produkt, der er i stand til at filtrere biogas, så det kan bruges som opvarmning eller brændstof. Midori Horizon fik prisen, fordi de, ifølge juryen, har evnerne til at skabe en teknologisk succes og har været meget aktive i at tale med eventuelle partnere.

”Først og fremmest skal jeg en tur til Silicon Valley i San Francisco, hvor jeg vil forsøge at sælge ideen. Pengene skal også bruges til en opskalering af projektet, og på længere sigt vil vi også gå i gang med en pilot-udgave af vores produkt,” siger Kenji Pedersen fra Midori Horizon.

Ikke blot studieprojekter
De forskellige hardware-produkter er fremstillet på baggrund af et patent, som hvert hold er blevet givet. Det er nemlig sådan, at man på DTU har en lang række patenter, der bare venter på at blive ført ud i livet. Det gør man så blandt andet ved at udstikke patenter til elever, som kan videreudvikle dem til produkter, der både indeholder en forretningsplan og kan præsenteres gennem et pitch.

Men det slutter ikke blot med en skoleopgave og et pitch til et event. Faktisk er fem af produkterne fra DTU Spin Out Day med i finalen i Venture Cup, som er en konkurrence, der hjælper universitetsstuderende med at realisere deres projekter.

”Der er rigtig meget fokus på software, fordi det er nemt at skalere op uden et stort mandskab bag. Men hardware er vigtigt, for det er der, alle arbejdspladserne ligger – vi har brug for et nyt Grundfoss, ikke et nyt Facebook,” siger Thomas Howard, der er professor på DTU og underviser i faget Innovation and Product Development. Han fortsætter:

”En begivenhed som denne er vigtig for eleverne, fordi den understreger, at det ikke blot er studieprojekter, men at DTU gerne vil hjælpe med at føre ideerne ud i livet.”

Pengene til hovedgevinsten er givet at Otto Bruuns Fond. Med til pengene følger også et par mentortimer med lektorer fra DTU.

Skriv et svar