Arkiver

EventsNyheder

Nu kåres vinderen af Danmarks bedste acceleratorprogram

Oplev ni startups fra hele verden, der kæmper om hovedgevinsten på knap to millioner kroner.

Next Step Challenge blev for nylig kåret til Danmarks bedste accelerator-program til Nordic Startup Awards. Acceleratorprogrammet kulminerer i en stor pris-ceremoni, som står lige for døren. Den løber nemlig af stablen den 16. juni i Esbjerg.

Ceremonien byder på den størst opnåelige europæiske pengepræmie for startups gennem et acceleratorprogram. Præmien lyder på 250.000 euro, hvilket svarer til godt 1,8 millioner kroner.

Ni startups fra hele verden kæmper om prisen. De har alle været igennem det seks måneder lange acceleratorprogram, som Next Step Challenge tilbyder, der altså munder ud i en stor ceremoni. I år er der repræsentanter fra Tyskland, USA, Storbritannien, Sverige og Danmark.

Le Mans krydret med startups
Udover de ni startups, kommer der også en række talere på scenen. Man kan høre iværksætter og managing partner i Nova Founders Capital Mads Faurholt-Jørgensen, nidobbelt Le Mans-vinder Tom Kristensen, CEO i Accelerace Peter Torstensen og CEO i Syd Energi Niels Duedahl.

De ni startups, der kæmper om hovedpræmien er:

  • Admetsys (USA) har udviklet et automatiseret blodsukker kontrol-system
  • Braci (GB) har udviklet et system, der samler alle alarmer (babyalarm, røgalarm etc.) som notifikationer i en app
  • Dojo (DK) har til formål at styrke udlændinges dansk-færdigheder, især fagsproget der bruges i forbindelse med den enkeltes arbejde
  • Inovar (GB) har udviklet en app, der giver den ansatte adgang til al sin virksomheds indhold uanset leverandør og format
  • Linc (DK) har en software/hardware løsning, der giver kontrol over energisystemerne i enhver bygning
  • Nwave (GB) laver kommunikationssystemer, der bland andet kan give overblik over frie parkeringspladser
  • Parktag (DE) bruger data fra billister til at forudsige frie parkeringspladser
  • Unified Remote (S) gør smartphones til fjernbetjeninger, som kan styre computeren
  • Tablegrabber (USA) tilbyder en software til restauranter, som kan forudsige deres travlhed og tilpasse forretningen derefter

Ceremonien afholdes i Esbjerg Musikhus tirsdag den 16. juni fra 13.30 til 17.30. Det er gratis at deltage, og billetterne kan ”købes” her frem til den 11. juni.

Skriv et svar