Arkiver

FintechNyheder

Danmarks største crowlending-platform modtager investering

Partnere fra en af Londons førende venturefonde investerer i Danmarks største crowdlending-platform Lendino.

Af Josefine Maria Hansen

En række udenlandske investorer med solid erfaring inden for FinTech (Financial Technology) har for nylig investeret i crowdlending-platformen Lendino. Lendino ønsker ikke at oplyse beløbets størrelse.

De nye medinvestorer er Stefan Glänzer, CEO og grundlægger af Passion Capital, som er en af Europas førende venturefonde; CFO og partner i Passion Capital Robert Dighero, der har 25 års operationel erfaring i internetbaserede virksomheder; Mark Dighero, som er partner og advokat i Allen & Overy LLP, og Steffen Thilsted, CFO og medstifter af Birdback.

Administrerende direktør i Lendino, Asger Trier Bing, glæder sig over udvidelsen af ejerkredsen i Lendino. Han fortæller, at investeringen skal bruges til at etablere Lendino som den førende crowlending-platform i Nordeuropa.

”Investeringen skal bruges til at etablere os i Danmark, samt til ekspansion til nogle af nær-markederne. De nye investorer vil gennem betydelig erfaring inden for FinTech og et robust netværk i venturebranchen bidrage med strategisk sparring og forretningsudvikling. Vi glæder os meget til samarbejdet med vores nye investorer,” fortæller Asger Trier Bing.

De nye investorer er baseret i London og styrker Lendino med yderligere erfaring og ekspertise inden for udvikling af FinTech-virksomhed, som særlig i Storbritannien er i stærk vækst.

Godt alternativ til konventionel bankfinansiering
Crowlending, også kaldet P2P-lending, består i, at der kan være mange investorer om at finansiere en enkelt virksomheds lån. Det giver investorer mulighed for at låne til flere virksomheder og dermed sprede deres risiko.

Det er en finansieringsform, der er i fremmarch, særligt uden for Danmarks grænser, men ifølge Stefan Glänzer har crowdlending stort potentiale i Skandinavien som alternativ til konventionel bankfinansiering.

Læs også: Crowdfunding er fuldt ud lovligt i Danmark

”Vi skønner, at crowdlending har stort potentiale i Skandinavien som alternativ til konventionel bankfinansiering. Lendino har opbygget en solid platform og er stærkt positioneret til at drage fordel af nye strømninger inden for finansiering af mindre virksomheder i regionen,” lyder det fra Stefan Glänzer.

Lendino vurderer, at det danske marked for crowdlending inden for en kort årrække når 1-2 milliarder kroner. I England er markedet for crowdlending i kraftig vækst. Ifølge finans-sitet AltFi udstedte engelske crowdlending-formidlere for en milliard pund  i 2014 og har trecifrede vækstrater.

1 kommentar

Skriv et svar