Arkiver

Content PartnereNyhederRekrutteringSoftware

Sådan siger Falcon Social velkommen til nye ”Falconers”

Denne artikel er en del af vores content-partner program og er lavet sammen med DANA – A-kasse for selvstændige. DANA tilbyder udover kurser og workshops rettet mod selvstændige inklusiv arbejdsløshedsforsikring, fordelsaftaler og anden rådgivning rettet mod selvstændige.

Skal man forklare sin udenlandske ansatte, hvorfor det danske skattetryk ligger, hvor det gør? Og hvor man kan købe billigt ind?

Af Tina Søndergaard

En ting er at beslutte, hvem der skal ansættes, og hvordan man gør det rent juridisk. Men det er først herefter, at den egentlige udfordring kommer. For hvordan går man fra at styre sin egen hverdag til også at styre andres? Det er en udfordring, vækstvirksomheder står overfor, når de går fra få ansatte med mange opgaver til 300 ansatte, der deler opgaverne i større teams.

Fredagsøl, Netto og velfærdssamfundets spilleregler
Falcon Social med stifter og CEO Ulrik Bo Larsen i spidsen har oplevet en vækst i omsætningen på 443 procent i løbet af 2014, og på grund af den store vækst i udlandet skal de ansætte endnu flere især udenlandske medarbejdere – især efter den seneste investering i marts måned på over 100 millioner kroner. Falcon Social har i øjeblikket medarbejdere fra omkring 40 forskellige lande.

Efter rekrutteringsindsatsen og efter alt det kontraktuelle kom på plads, befandt den danske CEO sig i en pudsig situation, hvor han ikke kun stod i spidsen for virksomheden, men også skulle repræsentere det danske samfund.

“Det er da lidt sjovt, at man som arbejdsgiver skal stå på mål for samfundets overordnede indretning,” siger Ulrik Bo Larsen om de danske arbejdsforhold og forklarer:

“Vi bliver nødt til at tænke lidt mere over, at vi skal huske at forklare nye ansatte, der kommer til landet, hvad Netto er, og hvilket skattetryk de vil få. Til gengæld er lægen gratis.”

Læs også: Falcon Social får over 100 millioner kroner i investering

Skal være chef, talentudvikler og menneske
I et startup er man ofte nødt til at arbejde sammen om at løse opgaverne. Måske har programmøren også talent for at skrive pressemeddelelser, eller udvikleren kan hjælpe til med salg. Her er det stifterens opgave at hjælpe de ansatte med at finde ud af, hvilke problemstillinger det giver mening, at den enkelte ansatte hjælper med at løse. Han har altså en særlig rolle som talentudvikler.

Ulrik Bo Larsen anerkender at en af nøglerne til Falcon Socials succes, er evnen til at bygge et stærkt team, som ikke blot er talentfuldt, men også internationalt. Ulrik Bo Larsen forklarer, at København har været en af hovedattraktionerne for at bygge et internationalt team. Byen er nemlig blevet mere international i de senere år og er blevet hædret som et af de bedste steder at arbejde i verden.

Læs også: Falcon Social nye app synliggør virksomheder på sociale medier

Skriv et svar