Arkiver

EventsNyheder

YourLocal pitchede sig til en halv million

YourLocal, Madspild

Onsdag aften løb Danmarks største pitch-konkurrence af stablen med 500.000 kroner på højkant. YourLocal, der arbejder for at nedbringe ressource- og servicespild, løb med sejren.

Seed Discovery Day kalder sig Danmarks største pitch-konkurrence, hvor lovende startups kæmper om hovedgevinsten på en halv million kroner. En række prominente investorer sidder i juryen og beslutter, hvem der skal have en økonomisk hånd til deres videre færd.

Konkurrencen fandt sted onsdag den 10. juni, hvor der var fuldt hus hos kontorfællesskabet Rainmaking Loft i København, som dannede rammerne for Seed Discovery Day.

Hovedgevinsten gik til app- og sms-tjenesten YourLocal. YourLocal er et initiativ, der arbejder for at nedbringe ressource- og servicespild. Det fungerer sådan, at en række forretninger er tilknyttet servicen, og kan give besked til brugerne, hvis de har ressourcer i overskud. Det kan være en takeaway-restaurant, der har lavet for meget mad, eller en frisør, der har fået et sent afbud. På den måde undgår man madspild og spild af services.

Understøtter en megatrend
I juryen sad serieentreprenører og business angels Tommy Andersen og Thor Angelo samt VC-investorer Martin Hauge og Niels Vejrup Carlsen. Sidstnævnte gav følgende forklaring på, hvorfor YourLocal løb med pengene:

NielsVejrupCarlsen_SEED“Der er tre overvejende grunde til, at Yourlocal vandt. Det første er, at deres ide understøttes af nogle megatrends, som handler om at reducere madspild og om at mobilisere lokale kræfter. Derudover komplimenterer teamet hinanden godt, og flere af dem har prøvet at starte noget op, hvilket også gør, at de har forståelse for nødvendigheden af at ’bootstrappe’ (at klare sig uden hjælp udefra) for at få konceptet op og flyve.”

”Den sidste grund er, at de på meget kort tid har formået at få et ganske imponerende antal brugere –  der er altså en plads til deres produkt i markedet. Vi glæder os til at følge dem på deres rejse,” sagde altså Niels Vejrup Carlsen, som er Partner i SEED Capital.

YourLocal var naturligvis glade for prisen. De sagde dog også, at de nok ikke ville feste til den lyse morgen, fordi de havde kundemøder på Frederiksberg og Nørrebro den efterfølgende dag. Planen er nemlig, at de vil udvide til så mange lokalområder som muligt.

Appen er tilgængelig på Appstore og Google Play, og indeholder indtil videre primært tilbud fra Københavnsområdet.

Skriv et svar