Arkiver

EventsNyheder

Henrik Werdelin om succesfulde iværksættere

Til TechBBQ 2015 fortalte Henrik Werdelin, stifter og partner hos Prehype og medstifter af BarkBox, om livet som iværksætter. Werdelin forklarede, hvordan han lever sit liv efter hvad han kalder ‘databaseret mavefornemmelse’ og kalder i øvrigt sig selv for en ‘OCD iværksætter’. 

Af Christina Klavsen 

Med en fast tro på, at strukturen altid definerer outputtet, startede Henrik Werdelin sin præsentation med at forklare, hvordan han tilfældigvis mødte sin kone til en middag med venner.

Mødet var netop ikke tilfældigt. Werdelin havde først sat sig ned og studeret forskellige områder indenfor personlig psykologi og datingteorier, kortlagt sin egen profil og den perfekte matchprofil – og derefter forfulgt sit netværk for at finde datingkandidater.

Ud over at være en sjov lille fortælling, er anekdoten også meget forklarende for hans tilgang til opstart, drift af og investering i virksomheder, som han præsenterede nogle tanker om på scenen i Operaen.

Definition af succesfulde iværksættere

Henrik Werdelin anerkender, at iværksættere generelt er meget forskellige mennesker, men bragte et par fælles træk op, som han mener, definerer de succesfulde af slagsen.

Først og fremmest arbejder alle iværksættere i uvished, fordi de ofte bevæger sig i ukendte områder, hvor brugere og kunder tilmed er ivrige efter at få deres problemer løst. Dét, der klassificerer succesfulde iværksættere, er, at de er meget gode til at omfavne denne uvished. “At turde gøre noget forkert er bedre end ikke at gøre noget som helst,” mener Henrik Werdelin.

Han understreger også, at succesfulde iværksættere arbejder med problemer, som de finder interessante. Statistisk set er dine chancer for at lykkes som iværksætter virkelig små, så hvorfor ikke gøre noget, du rent faktisk kan lide, mens du prøver?

Desuden bør du udfordre dig selv til at arbejde med mennesker, der er klogere end dig. Du skal være ambitiøs og turde lære af intelligente mennesker – kun på den måde vil du vokse som iværksætter.

Derudover spiller tid også en vigtig rolle, ifølge Henrik Werdelin. Mens mennesker indtil nu har måttet toppe i deres arbejdsliv, når de er omkring 40 år gamle, bør vores generation forberede sig på at toppe meget senere, da vi nu generelt bliver ældre. Tiden er din valuta – sørg for at du overvejer grundigt, hvordan du bruger din tid, og hvordan du planlægger fremtiden.

Iværksætterlivet i Danmark

Efter præsentationen bad vi Henrik Werdelin forklare sit syn på iværksætterlivet i Danmark. Selv tog Werdelin springet fra Danmark for mere end 20 år siden, og han har derfor god grund til at have et anderledes syn på miljøet.

“Jeg har generelt en stor tro på det danske iværksættermiljø. Jeg har en fornemmelse af, at der sker en masse store og vigtige ting i øjeblikket, og at det vokser hurtigt. Jeg mener, at Danmark for tiden oplever en masse yderst kompetente og gode ideer med stort potentiale.”

Henrik Werdelin har dog et godt råd til de danske iværksættere, der begår sig på det lille danske marked, og som drømmer om international succes.

“I løbet af min karriere er jeg kun blevet kontaktet 3-4 gange af danske startups, der ønsker at rejse til udlandet. For eksempel Trustpilot, der absolut har vist sig at være i stand til at begå sig uden for Danmarks grænser. Hvis du drømmer om at ekspandere, så forsøg at nå ud til folk som mig og bed om at blive sat i kontakt med relevante personer,” lyder opmuntringen fra Werdelin.

Henrik Werdelin sluttede sin præsentation med disse værdifulde råd til iværksættere:

“Lev drømmen, brug både dit hjerte og hjerne, og undgå at brænde ud.”

 

Foto i toppen: Anders Bagnegaard

Skriv et svar