Arkiver

EventsNyheder

Danmark får besøg af en cyborg

Trailerpark Festival har i år fået en teknologisk udvidelse i form af Trailerpark I/O. Programmet hertil er netop kommet på gaden.

Af Torben Kloster

Trailerpark Festival har aldrig været bange for at eksperimentere. I år har den københavnske festival skruet ekstra op for samarbejdet mellem kreativitet og teknologi. Det sker gennem tiltaget Trailerpark I/O, som netop har offentliggjort sit program.

Trailerpark I/O foregår på festivalens anden dag, fredag den 31. juli. Du kan blandt andet opleve en vaskeægte cyborg. Neil Harbisson, der har indopereret en antenne i hovedet, besøger festivalen. Med den kan han modtage billeder, videoer, musik og telefon opkald direkte ind i hjernen.

Cyborgen er kun én af de ting, man kan opleve til Trailerpark I/O. Festivalen samarbejder med en lang række startups og netværk, som har været med til at sammensætte programmet.

”Den mest banebrydende innovation i det seneste årti er kommet fra små spillere, som tør tænke anderledes og tør udfordre det etablerede. På Trailerpark I/O samler vi alle disse rebeller på tværs af brancher, for at lade os inspirere af hinanden, dele ideer og udvide hinandens horisont for, hvad der sker i hele det kreative økosystem,” siger Kaave Pour, der er ansvarlig for Trailerpark I/O.

Et dansegulv, der danser med dig
På festivalen kan man også møde Nelly Ben Hayoun, der har stablet International Space Orchestra på benene – et orkester bestående af rumforskere. Musikken er blandt andet komponeret i samarbejdet med Damon Albarn fra Gorillaz og Blur. Man kan også opleve interaktiv musik fra Talpa Tiva, der giver publikum hovedtelefoner og spiller på hjemmelavede instrumenter.

Hvis man ikke er til interaktiv musik, kan man tage en cykeltur med virtual reality-briller på, og på den måde simulere end cykeltur hvor som helst i verden. Der er også mulighed for at prøve et dansegulv, hvor selve gulvet kan agere dansepartner. Derudover vil der være workshops, hvor man for eksempel som app-udvikler kan udforske, hvordan man kan designe til andet end skærme.

“Teknologi er en stor del af Trailerpark I/O, men det handler ikke om kedelige it- systemer, apps på små skærme og sociale medier, men hvordan design og teknologi sammen kan muliggøre nye oplevelser, nye måder at leve og interagere på. Vi har altid været kendt og anerkendt for vores danske design, men det er vigtigt, at vi ikke hænger fast i at tænke design som statisk æstetik, og derfor ønsker vi at tage publikum med til grænseposten til fremtiden, hvor teknologien giver os en helt ny palette at designe med,” siger Kaave Pour.

Du kan udforske programmet yderligere her. Trailerpark Festival løber af stablen fra 30. juli til 1. august. En billet til Trailerpark I/O, der altså er den 31. juli, koster 250 kroner og kan kan findes via linket her. Det fulde program kan man studere nærmere på Trailerpark I/O’s hjemmeside.

1 kommentar

Skriv et svar